Новите PCIe 4.0 SSD на Samsung са практически "безсмъртни"

Samsung твърди, че последния ъпдейт на софтуера за PCIe 4.0 SSD носителите на компанията ги прави толкова надеждни, че на практика те стават "безсмъртни". Три нови софтуерни характеристики бяха представени от корейците - като две от тях са свързани с надеждността: технология за виртуализация, наречена V-NAND машинно заучаване; и fail-in-place (FIP). Втората позволява на дисковете да продължат нормална работа, дори когато някои от V-NAND чиповете физически откаже.

FIP може да засече NAND чип, който е на път да откаже или вече е отказал, да провери за повредена информация и след това да премести наличната в друга и неповредена част на SSD носителя. Samsung цитира едно от устройствата си, екипирани с новите технологии - 30,72TB PM1733 SSD. Ако се чудите дали сте прочели правилно капацитета - няма грешка. Този диск не е предназначен за крайни потребители - той трябва да работи с новите Epyc процесори от AMD в сървъри и центрове за данни. Засега няма цени за PM1733, но този PCIe 4.0 диск идва в капацитети от 0.96TB, 1.92TB, 3.84TB, 7.68TB, 15.36TB и 30.72 TB

Новите PCIe 4.0 SSD на Samsung са практически "безсмъртни"

Въпреки че нито един от моделите не е предвиден за крайните потребители, самият факт, че PCIe 4.0 SSD се появяват в толкова модели за центрове за данни и сървърни системи означава, че потребителските SSD с този интерфейс съвсем не са далеч. Поне на това се надяваме.
още по темата

Corsair представи MP600 NVMe M.2 SSD - със скорости до 4950 MB/s

Един от най-бързите твърдотелни дискове ще се появи на пазара през юли
27.05.2019 / 09:31
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.