Razer патентова конкурент на Nintendo Switch

Поредният интересен патент, изровен от нашите холандски приятели от LetsGoDigital, този път касае устройство от Razer, което изглежда като пряк конкурент на преносимата конзола Nintendo Switch. По-паметливите от вас най-вероятно помнят геймърския таблет Razer Edge Pro отпреди повече от 7 години, който разполагаше със специални джойстици от двете страни, наподобяващи функционалността на Switch.

Изглежда Razer е продължила да работи и развива тази философия, защото на 5-и март компанията е подала иск за патент, който е бил публикуван в базата на Световната огранизация за интелектуална собственост на 1-и август 2019-а. От патента можем да видим гейминг устройство, което доста прилича на популярната преносима игра Nintendo Switch. В средата се намира екран/таблет, а отстрани се позиционират два контролера. Също така може да разберем от патента, че двата контролера могат да се махат от основното устройство.

Razer патентова конкурент на Nintendo Switch

© LetsGoDigital


За разлика от Switch обаче, тук бутоните на двата контролера са идентични от двете страни. И двата имат допълнителен бутон отзад, койото спроед патента може да бъде дублиран с още един. Двата контролера разполагат и с продълговат LED осветен бутон, който да изпълнява различни функции в игрите като пауза и/или стартиране.

Не е ясно дали става дума за цялостно устройство от рода на Switch или тези контролери могат да бъдат използвани с някой от двата Razer Phone смартфона или пък компанията тепърва планира да пусне нов таблет/смартфон, който да се възползва от подобен патент. Вероятно официална информация за бъдещото устройство ще се появи най-рано на следващото изложение CES през 2020-а година.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.