HTC обяви официално новия VR шлем Cosmos

HTC VIVE обяви характеристиките и функциите на новия VIVE Cosmos, както и неговата цена, наличност и бонусите за тези, които го поръчат предварително. Vive Cosmos е най-новата PC-базирана система за виртуална реалност, създадена да бъде по-достъпна и лесна за ползване. Тя е направена да се развива във времето заедно с потребителите. Това е осигурено чрез модулен лицев дизайн, който може да променя функционалността на шлема. Първият подобен мод е Vive Cosmos External Tracking. Cosmos ще бъде в Европа на 3-ти октомври 2019 г. Предварителната продажба започва на 12-ти септември.

"Откакто Vive даде начало на нашето приключение във виртуалната реалност, ние не сме спирали да развиваме, усъвършенстваме и да дефинираме какво е и какво може да бъде VR изживяването от най-висок клас," каза Греъм Уийлър, генерален мениджър за Vive Europe. "Cosmos предлага едно несравнимо преживяване и е един от шлемовете с най-разнообразни функционалности, който сме създавали до този момент. С опциите за проследяване отвътре навън, разработка на различни лицеви части, неограничено съдържание и с новия потребителски интерфейс възможностите за XR потребителите стават безгранични. С много ентусиазъм работим за изпълнението на обещанието си да предоставим виртуална реалност от най-висок клас на непрекъснато увеличаващите се наши потребители. От своя страна Vive Cosmos се откроява с това, че ще бъде VR продуктът ни с най-широка дистрибуция в търговската мрежа в Европа."

Технически характеристики

Резолюция: 1440 x 1700 пиксела на око (2880 x 1700 пиксела комбинирано)
Екран: Двоен 3.4" LCD диагонал
Честота на опресняване: 90 Hz
Поле на видимост: 110 градуса
Аудио: Вградени стерео слушалки
Изисквания за свързване с PC: USB 3.0, DisplayPort™ 1.2
Периферни портове: USB-C 3.0
Проследяване: минимум 2 х 1.5 м за режим игра в стая
Модулни приставки: Vive Motion Mod (идва в комплект с Cosmos) и Vive Cosmos External Tracking Mod (продава се отделно)
Свързване с Vive Wireless Adaptert: Продава се отделно с материали за прикрепяне. Изисква се наличност на PCIe слот

HTC обяви официално новия VR шлем Cosmos

© VIVEПървият допълнителен модул

Със своя модулен дизайн Vive Cosmos е най-разнообразният VR шлем, създаван до този момент. Той може да работи с допълнителни аксесоари, които променят функционалността на шлема и позволяват на потребителите да развиват устройството си във времето. Първият официален модул, който също беше представен днес, е Vive Cosmos External Tracking Mod за потребители, които искат да продължават да използват базовата си станция Lighthouse, за да проследяват различните сюжети, но същевременно искат да се възползват от работата на Vive Cosmos. Той ще бъде наличен през първото тримесечие на следващата година.

Включено съдържание

Vive Cosmos е VR шлемът, който идва с голям обем от съдържание още при покупката заедно с безплатен 12-месечен абонамент Viveport Infinity при предварителна поръчка на устройството. Viveport Infinity предоставя неограничен достъп до стотици VR приложения, игри и видеа като А Fisherman’s Tale, Fujii и Ninja Legends, както и изключителни видеа от брандове като GoPro, Discovery Channel и Animal Planet. В комбинация с обявяването на Vive Cosmos Viveport Infinity ще добави заглавия като Doctor Who: The Edge of Time на Maze Theory, Playstack и BBC; Eleven Eleven на Syfy; Battlewake на Survios; Gloomy Eyes на Atlas V и 3dar; Swords of Gargantua на Yomuneco и Gumi, MLB Home Run Derby на MLB.
още по темата

Изложба на Леонардо да Винчи ще може да се разглежда чрез VR

Проектът е резултат от партньорство на Лувърa с HTC VIVE Arts
18.06.2019 / 08:18

VR услугата Viveport Infinity ще струва 26 лв на месец

Стартът ѝ ще е на 2 април
15.03.2019 / 01:36

CES 2019: HTC Vive представи два нови шлема за виртуална реалност

Компанията подготвя продукт с възможност за следене на погледа
09.01.2019 / 01:20

YouTube пусна VR приложение за Oculus Go

То вече е достъпно и за PlayStation VR, Daydream, HTC Vive, и Samsung Gear VR
13.11.2018 / 09:45
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.