IFA 2019: Нови безжични слушалки от Huawei и Nokia

Система за елиминране на смущения и рекорден автономен живот
Huawei и Nokia бяха едни от многото компании, които, освен всичко друго, представиха на IFA 2019 и свои нови слушалки. И двете предложения представляват отделни безжични "тапи", за всяко ухо и идват с кутийка за съхранение и зареждане. Двете компании обаче поставят акцент върху различни показатели. При китайците това е максимално чистото от смущения преживяване, докато финландците залагат неговата продължителност.

Nokia (по-точно HMD Global) представи Power Earbuds. Те са създадени да издържат по-дълго, когато се комбинират с преносимия калъф за съхранение, като могат да бъдат зареждани до 30 пъти за постигане на впечатляващи до 150 часа употреба.

Според производителя новите слушалки доставят висококачествен звук благодарение на своите 6-милиметрови графенови елементи. Освен това те са водоустойчиви до 30 минути на дълбочина 1 метър, като имат рейтинг IPX7. Свързват се със смартфон чрез Bluetooth 5.0 съвместимост. Очаквано, налице е и гласово управление, позволявайки активиране на Google Assistant с едно докосване.

IFA 2019: Нови безжични слушалки от Huawei и Nokia

Продуктът на Huawei пък е трета версия на FreeBuds. Базирани са на собствен чип Kirin A1, поддържащ Bluetooth 5.1 и са оборудвани с 14 мм говорители. Чипът може динамично да идентифицира честотни ленти, замърсени от 2.4GHz честоти, като например Wi-Fi, и да премине към свободен канал. Допълнително, налице е двуканална технология за синхронизиране, позволяваща на двете слушалки да получават левия и десния аудио канал директно от смартфона, което също би трябвали да намали смущенията. Според Huawei предаване намалено закъснение до 190 милисекунди, което прави FreeBuds 3 удачен избор за геймъри.

Друго важно предимство на FreeBuds 3 е активната система за борба с външни шумове с използване на вградените микрофони. Според Huawei това са първите безжични стерео слушалки, които едновременно поддържат шумоподтискане при обаждане и активно редуцириране на шума в реално време. От там обещават още непрестанно аудио възпроизвеждане в продължение на 4 часа с едно зареждане и общо 20 часа, когато се използват заедно с кутията за презареждане.
още по темата

Звук и слушалки – ултимативен гид! (част 4)

Ще обърнем внимание на нещо, което често се подценява и рядко се дискутира – ролята на микрофоните при слушалките
26.10.2019 / 07:00

Samsung Galaxy Buds – по-малко за почти същите пари

Според корейците това трябва да са базови безжични слушалки
31.08.2019 / 04:09

Apple представи второ поколение на своите безжични слушалки AirPods

Продуктът вече поддържа безжично зареждане
21.03.2019 / 11:13
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.