IFA 2019: Huawei представи Kirin 990 чипсета с 5G модем

Изпълнителният директор на Huawei Ричард Ю представи новия чипсет на компанията Kirin 990 и неговата 5G версия. Това се случи днес по време на речта "Преосмисляне на еволюцията", с която бе открито изложението за потребителска електроника IFA в Берлин.

"Kirin 990 (5G) е първата в света 5G едночипова система, която ще позволи на потребителите дa получат 5G изживяване и да са с една стъпка пред останалите през първата година на 5G комерсиализация.", каза Ричард Ю пред публиката в Берлин. "За да посрещнем нуждите на потребителите в 5G ерата, новият Kirin 990 (5G) е качествено подобрен по отношение на производителността и енергийната ефективност, AI изчисления и ISP, давайки нови хоризонти за смартфон потребителите", допълни той.

Kirin 990, който беше представен заедно с 5G модела, също ще даде на потребителите повишаване на производителността, по-добра енергийна ефективност, AI възможности и подобрени фото функционалности.

Първата в света 5G едночипова система

Kirin 990 (5G) на Huawei е първата 5G едночипова система в света, реализирана по 7 nm+ EUV процес на производство. Kirin 990 (5G) е с интегриран 5G модем, като съответно има по-малък размер и по-ниска консумация на енергия. Системата работи едновременно със самостоятелни (SA) и несамостоятелни (NSA) архитектури и TDD/FDD високочистотни ленти, позволявайки ѝ да функционира ефективно в различни мрежи и мрежови режими. Базирана на 5G свързаността на Balong 5000, Kirin 990 (5G) постига пикова скорост на низходяща връзка от 2.3 гига бита в секунда и пикова скорост на възходяща връзка 1.25 гига бита в секунда.

Нова архитектура на централния процесор

Kirin 990 (5G) е първата флагшип едночипова система, която има двуядрен невронен процесор, базиран на Da Vinci архитектура, състоящо се от големи и малки ядра. Голямото ядро постига отлично представяне и енергийна ефективност в тежки изчислителни сценарии, докато малкото ядро дава изключително ниска консумация на енергия, като демонстрира и висока изчислителна сила с помощта на иновативната архитектура на централния процесор.

Пдобрена енергийната ефективност

Централният процесор на Kirin 990 включва стуктура за енергийна ефективност на три нива – две улта големи, две големи и четири малки ядра, с доминираща честота до 2,86 GHz. В допълнение Kirin 990 използва 16-ядрен Mali-G76 GPU и нова Smart Cache система за интелигентно разпределение на потока от данни, която ефективно спестява ресурси и има ниска консумация на енергия. Що се отнася до гейминга, Kirin 990 (5G) поддържа обновената функция Kirin Gaming+ 2.0, която предоставя изключително гладко и бързо гейминг потребителско изживяване благодарение на ефективно сътрудничество между хардуерната инфраструктура и решения.

Обновен ISP 5.0 за фото любителите

Kirin 990 (5G) носи иновации и във фотографията с новия ISP 5.0, който въвежда допълнителни подобрения в хардуерното редуциране на шума (block-matching and 3D filtering - BM3D), за да подобри производителността при ниска осветеност. Чипсетът за първи път използва и видео шумоподтискане на база на два домейна, за по-точно прецизиране на шумовете при видео заснемане. В допълнение функцията за последваща обработка на видео в реално време и редндъринга, базиран на изкуствен интелект, може да подобри цвета на кадрите и да добави кинематографични качества.
още по темата

AI побеждава 99,8% от професионалистите на StarCraft II

AlphaStar на DeepMind се налага над хората, дори при заложени ограничения върху броя на действията, които извършва за минута
31.10.2019 / 10:57

LG G8X ThinQ и новият LG Dual Screen дефилират на IFA 2019

Новите модели на компанията залагат на оптимизирано видео и аудио преживяване
09.09.2019 / 01:46

IFA 2019: TCL Communication показа новите си мобилни устройства Alcatel

Представените модели се стремят към оптимизирана производителност и изчистен стил и потребителско преживяване
09.09.2019 / 01:26
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.