AMD призна за бъг в Ryzen 3, очаква се пач на 10-и септември

AMD подготвя ъпдейт на BIOS, който трябва да реши проблемите с бууст честотите на Ryzen процесорите от 3-то поколение. "Докато тези честоти зависят от много променливи, прегледахме отблизо обратната връзка от нашите потребители и идентифицирахме проблем във фърмуера, който понижава бууст честотите в специфични ситуации", гласи официалното изявление на AMD. В Twitter компанията още сподели, че този BIOS ъпдейт ще бъде пуснат на 10-и септември през партньорите на AMD в подразделението за дънни платки.

AMD призна, че някои потребители с процесори Ryzen 3 съобщават за по-ниски от обявените бууст честоти, което стана причина за гняв и буря в социалните мрежи. Това на практика значи, че има потребители, които са си купили Ryzen 5 3600X с обявена честота при бууст 4,4 GHz, но никога не са успели да я достигнат.

Малко по-късно каналът der8auer в YouTube добави доказателства, че нещо с Ryzen не е наред. der8auer помоли абонатите си да докладват какви честоти постигат техните Ryzen чипове и се оказа, че повече от 50% от притежателите на Rzyen 5 3600X не могат да достигнат 4,4 GHz. Случаят е бил подобен с процесорите 3700X и 3800X.

Добрите новини за феновете на AMD са, че процесорите не са дефектни сами по себе си. И въпреки че ще трябва да почакате докато производителят на дънната ви платка пусне обновения BIOS, AMD казват, че той ще предложи освен поправка на този бъг, допълнителна оптимизация и по-добра производителност.
още по темата

Изтекоха резултати от тестове на необявен 32-ядрен AMD Threadripper

Официално компанията все още не е обявила такива процесори, базирани на архитектурата Zen 2
03.09.2019 / 08:34

AMD бе осъдедна плати $12,1 млн. за подвеждаща реклама

След четири години съдебни дела компанията се съгласи да плати по 35 долара чип
28.08.2019 / 03:17

Манипулира ли Intel тестове, за да покаже превъзходство над AMD?

Компанията използва за свои тестове бенчмарк, за който са налице обвинения, че завишава резултатите на нейни чипове
27.08.2019 / 01:40
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.