AMD бе осъдедна плати $12,1 млн. за подвеждаща реклама

След четири години съдебни дела компанията се съгласи да плати по 35 долара чип
AMD се е съгласила да плати на купувачите на седем модела от нейната серия FX Bulldozer чипове общо 12,1 млн. долара, съобщи The Register. Това слага край на 4-годишно дело за заблуждаваща реклама, заведено от потребители, придобили такива процесори. Допълва се, че компанията ще плати по 35 долара на процесор.

През 2015 г. недоволни купувачи заведоха дело срещу компанията, обвинявайки я в недобросъвестна реклама. Според тях FX Bulldozer са описвани като първия на пазара процесор с осем независими ядра. Оказало се е обаче, че продуктите всъщност съдържат четири двуядрени модула, които ползват споделени ресурси, което ограничава тяхната производителност. Най-важният недостатък е, че всеки две ядра са придружени само с по един модул за изчисления с плаваща запетая (FPU - Floating Point Unit).

Интересно е да се допълни, че споменатите 35 долара са малка част от цената на въпросните чипове. За сравнение потребителите са платили общо 60 млн. долара допълнително, за въпросната функционалност, която не са получили.
още по темата

Изтекоха резултати от тестове на необявен 32-ядрен AMD Threadripper

Официално компанията все още не е обявила такива процесори, базирани на архитектурата Zen 2
03.09.2019 / 08:34

Тийнейджър съди Apple за 1 милиард долара

Грешно лицево разпознаване довело до арест на Осман Ба
23.04.2019 / 01:02
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.