Чудесни вентилатори за лято 2019

В средата на летния сезон прогнозите сочат, че тепърва ни очакват горещини. А когато температурите се повишават, наличието на ефективен вентилатор е лесен начин за охлаждане, без да се товари сметката за електроенергия. Обикновено вентилаторите харчат под лев на ден, а и можете да ги премествате от стая в стая, вместо да пускате климатичната система.

На пазара са налични много и различни видове, така че насочете се към този, който ще отговаря на вашата стая. Мощният вентилатор, който стои на пода, обикновено е най-ефективен за изместване на най-голямо количество въздух в по-големи пространства, но ако искате да спестите място, може да се насочите към вентилаторите тип кула. Тези предназначени за плотове и бюра са компактни и спокойно могат да внесат хлад в малки пространства, но има и такива, които се поставят на прозорец, както и такива, които са като компактни кубчета. Разбира се, трябва да имате предвид доколко шум можете да търпите. Ясно е, че всички вентилатори ще издават бял шум, но не бива да се примирявате със скърцане, стържене или потропване.
Нека сега да видим няколко примера за чудесни вентилатори...

Vornado 630B Room Fan
Простичък вентилатор, който обаче, може да движи въздуха на разстояние от 20+ метра. Това, плюс факта, че изработката му е доста качествена (гаранцията му е 5 години!), оправдава високата цена. Е, в комплекта няма да намерите дистанционно или осцилация, нито разни смарт функции, но този модел дотолкова добре се справя с циркулацията на въздуха, че няма и да ви трябват. Контролите му са разбираеми, почиства се лесно, а и е удивително тих на първите си две скорости. Не е сред най-малките представители на вентилаторите, но все пак, напомняме и доколко е мощен.


Чудесни вентилатори за лято 2019


Seville Classics UltraSlimLine Tower Fan
Вентилаторите тип кула са предназначени да изместват голямо количество въздух, същевременно спестявайки място. А този модел идва и с доста екстри. Има четири скорости, включително такава за пестене на енергия, може да се изключва автоматично или след определено време. Предлага осцилация и идва в комплект с дистанционно, което хваща от големи разстояния. Като цяло е от тихите модели, но при продължителна работа в режим на осцилация може да се чуят леко скърцащи звуци.
Като повечето вентилатори тип кула и този е достатъчно компактен, че да се побере във всеки един ъгъл.


Чудесни вентилатори за лято 2019


Honeywell HT-900 TurboForce Air Circulator Fan
Ако Vornado 630B ви звучи апетитно, но цената е нещо, което не можете да преглътнете, то великолепен бюджетен заместител е Honeywell HT-900. Струва почти 6 пъти по-малко, но ще свърши добра работа при средно голяма стая. По-малък е като размер, съответно и не е толкова мощен, но е с елементарен и ефективен дизайн. Имайте предвид, че ниската цена, в случая означава 1 година гаранция и макар на външен вид да наподобява Vornado 630B, отблизо много ясно си личи, че не е същото качество на изработка.


Чудесни вентилатори за лято 2019


Holmes 20-Inch Box Fan
Искате нещо класическо и дори по-евтино от горния модел? Holmes са помислили и за вас. Този тип вентилатори са страхотни заради подвижността си: могат да се поставят на пода, до прозорец, за да привличат свеж въздух или пък да се поставят на скрин, бюро, етажерка. Основният минус е шумът, който на най-високата степен достига 65-66 децибела. Предпазната решетка се демонтира лесно, за да може да се почисти вътрешната част, а и има специална поставка, ако искате да го държите основно на пода.


Чудесни вентилатори за лято 2019


Holmes Twin Window Fan
Това е вентилатор предназначен за т. нар. американски прозорци (вертикално отваряне), но и е чудесно решение за плъзгащи прозорци (хоризонтално отваряне). Препоръчва се за тежки жеги и за моментите, когато въздухът сякаш е абсолютно неподвижен и дори отварянето на прозореца не променя нищо. Моделът е натъпкан с функции и екстри, въпреки апетитната си цена. Вентилаторите са два, тъй като може единия да вкарва въздух, а другия да изкарва или пък, двата едновременно да вкарват и съответно изкарват (страхотна функция, когато трябва да се проветри помещение!). Редно е да споменем, че е водоустройчив и че има термостат.


Чудесни вентилатори за лято 2019


Lasko 4910 Desktop Fan
Закупуването на прост вентилатор не трябва да означава, че жертвате външния вид и стила. Да, повечето десктоп и вертикални модели изглеждат елементарни и евтини, но има различни опции на пазара, които ще добавят естетическа пригледност към интериора. Lasko 4910 Desktop Fan е такъв модел. С елегантен дизайн и меки извивки, вентилаторът разполага с двойна канална конструкция, при която въздухът се изтласква от два отвора за двойно по-голямо покритие. Контролите са разположени в основата на устройството, така че можете да менажирате настройките от лесно достъпно място.


Чудесни вентилатори за лято 2019


Vornado Zippi Personal Fan
Не искате да охлаждате цялата стая, а просто да раздвижите въздуха около работното си място? Погледнете към Vornado Zippi Personal Fan – мощен, тих и компактен. Освен това, се предлага в няколко различни цвята – черен, бял, розов, син и зелен. Zippi е със сгъваема рамка, която го прави лесно преносим и мобилен. Бидейки малък, Zippi е и изключително тих, дори на най-високата си скорост.


Чудесни вентилатори за лято 2019

още по темата

Най-добрите фотоапарати за пътешествия

Искате да пътувате с фотоапарат, който има по-големи възможности от тези на смартфона ви?
12.08.2018 / 08:00

Хай-тек джаджи и барбекюта - модата това лято

Класическите методи на барбекю готвене няма да изчезнат скоро, но предвид колко хай-тек решения вече има за летния грил, определено изглеждат демоде
13.08.2017 / 12:00

Най-добрите преносими Bluetooth тонколони за лятото

Ето топ 10 на безжичните високоговорители за лято, изпълнено с музика в движение
07.08.2017 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.