Google потвърди че Pixel 4 ще поддържа управление без докосване на екрана

Оказва се, че слуховете отново са били верни
Google и този път потвърди слуховете за Pixel 4, свързани с опцията за управление на устройството без докосване на екрана. Компанията уточни, че моделът ще включва проследяване на жестовете със Soli radar, като ще можете да пропускате песни, да заглушавате звъненето на телефона и като цяло да контролирате ключови задачи със замахване на ръка. Можете да приемете новата функция като по-сложен вариант на жестовете при LG G8. Освен това Soli ще играе ключова роля в една от другите специфични опции на Pixel 4: сигурното отключване с лицево разпознаване.

Докато Google разчита на познатите инфрачервени камери за самото лицево разпознаване, компанията също така използва радара, за да открива кога се протягате за своя телефон, както и за да активира IR сензорите преди това. Ако всичко мине добре, вашето устройство ще се отключва в момента, в който го вземете – няма да трябва да го вдигате или да натискате екрана, както е например при iPhone. Технологията при Pixel 4 работи "почти при всякакво разположение" и сигурността е достатъчна (лицевите данни остават върху чипа за сигурност Titan M), така че може да се използва за разплащания и вписване в приложения.

Google потвърди че Pixel 4 ще поддържа управление без докосване на екрана

Компанията бърза да предупреди, че Motion Sense ще бъде достъпен само в "избрани" държави, т.е. необходими са одобрения от регулаторните органи за радара в някои части на света.

Все още обаче има доста неизвестни детайли около Pixel 4, включително и дата на неговото пускане. Засега е ясно, че това ще се случи по-късно тази година. Все пак трябва да се подчертае, че компанията е доста по-открита по отношение на този модел. Освен това изглежда и че тя доста повече вече залага на сравнително уникални хардуерни функционалности в сравнение с преди.
още по темата

Google Pixel 4: Двойна камера и жестове

Новото поколение смартфони на Google идва без изненади, но и с очаквани нововъведения
15.10.2019 / 10:59

Pixel 4 идват с режим за астрофотография

Появиха се пълни характеристики на новите смартфони на Google
05.10.2019 / 05:18

Как да се предпазим при теч на финансови и лични данни?

Най-важното в случай на пробив във финансова институция, на която сме клиенти, е своевременната реакция
06.08.2019 / 11:35

Google Fit вече може да следи съня ви

Също така има и нов тъмен режим за късните часове на денонощието
05.08.2019 / 10:58

Amazon ще предлага моден асистент

Personal Shopper дава достъп до стилист, който избира дрехи според вашите вкусове
01.08.2019 / 11:36
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.