Samsung ще пусне Galaxy Fold през септември

Новото устройство ще бъде достъпно на "избрани пазари"
Три месеца – толкова време мина, откакто от Samsung обявиха, че ще забавят пускането на Galaxy Fold на пазара. Причината за това бяха проблеми, възникнали, след като потребители са тествали устройството с цена 2 хил. долара. Те посочиха като недостатъци протектора на екрана и пантата, осигуряваща сгъването на смарфона, която позволява външни частици да попадат между нея и самия екран. Появиха се доста слухове, че промяната на дизайна е завършена и намеци, че ъпдейтите предстоят, но досега нямаше официални изявления от компанията.

От Samsung разкриха следващия етап за развитието на новия модел, а именно устройството да бъде пуснато през септември на "избрани пазари". Компанията изброи няколко промени в своето прессъобщение и те съвпадат с по-ранните слухове. Освен това корейският гигант публикува и снимки на устройството и като цяло не се забелязват особени разлики с първоначалния модел.

Защитният слой над 7,3-инчовия екран Infinity Flex Display сега обхваща и рамката, така че потребителите няма да опитват да го махат, а пантите отгоре и отдолу са подобрени, така че да не позволяват външни частици да влизат между тях и екрана. Освен това има и допълнителен метален слой под гъвкавия дисплей, като пространството между пантите и тялото е намалено значително.

Засега компанията не разкрива кои ще са пазарите, на които Fold ще бъде пуснат през есента, но обещава повече подробности като наближи моментът. Все пак в Samsung не са работили само по промените в дизайна, а и по подобряването на софтуерното изживяване, което включва оптимизиране на повече "приложения и услуги" за уникалните възможности на устройството.
още по темата

Amazon ще предлага моден асистент

Personal Shopper дава достъп до стилист, който избира дрехи според вашите вкусове
01.08.2019 / 11:36

Samsung е готова с редизайна на Galaxy Fold

Междувременно корейците гледат и към бъдещето след смартфоните
03.07.2019 / 03:47

Samsung ще обяви следващия Galaxy Note на 7 август

Това ще се случи по време на събитието Unpacked, което ще се проведе в Ню Йорк
02.07.2019 / 01:49
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.