Samsung ще прави сгъваеми очила за добавена реалност

Samsung проучва възможността да създаде сгъваеми очила за добавена реалност, показва наскоро подаден патент от корейската компания. Документите, които са подадени към патентния офис в САЩ, показват устройство, което прилича на обикновени очила, но с малко по-дебели рамки - за да бъдат поставени всички електронни компоненти. И докато подобен патент не означава непременно, че ще видим тази очила като финален продукт, идеята за очила, които да се включват автоматично, когато бъдат разгънати, е доста хитра.

Когато някое от рамената на очилата бъде разгънато, вграденият проектор автоматично започва да излъчва изображение върху стъклото в зрителното поле на потребителя. Samsung планират да използват и магнитен сензор, който допълнително да подсигури правилната работа на подобна система и очилата да останат включени дори при резки движения на главата или да се изключат, ако бъдат свалени от лицето, но останат в разгънат вид.

Тъй като говорим само за патент, няма подробности за компонентите, които корейците биха използвали в подобни очила. ARM процесорът, който е посочен в патента, е там единствено с примерни цели, а ако Samsung решат да направят патента реалност, хардуерът може да варира доста.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.