Google разкри нови детайли за интересния си проект за облачен гейминг - Stadia. Оказва се, че потребителите няма да загубят достъп до дадено заглавие в каталога, дори ако компанията, която е публикувала играта, реши да се оттегли от Stadia. Google искат да наложат следния модел - след като една игра е закупена от потребител, той притежава права да я играе завинаги.

Един от по-важните анонси в Q&A сесията, която Google проведе, е обявяването на мултиплейър поддръжка в проекта. Геймърите ще могат да използват и до 4 Stadia контролера, за да играят в локален мултиплейър. Говорейки за джойстиците - Google казват, че Stadia контролерът ще използва Bluetooth за първоначални настройки, но по време на игра ще разчита на WiFi свързаност. Джойстикът ще може да се връзва и жично към таблети, смартфони и компютри посредством USB-C порт.

Струва си да отбележим, че Stadia ще поддържа ограничен набор от мобилни устройства в началото - сред тях ще са Pixel 3 телефоните и всички таблети, които използват Chrome OS. Google обаче казват, че работят върху разширяване на този скромен списък. Към този момент компанията не е обявила официално никакви планове за VR устройства и заглавия. Игрите ще могат да бъдат закупени от всяко iOS 11+ или Android M+ устройство, което може да работи с приложението Stadia.