До момента са продадени над 2 милиона смарт часовници на HUAWEI от серията WATCH GТ

Новата серия смарт часовници на HUAWEI - WATCH GT, която беше обявена през октомври 2018, постига забележителни продажби. Вече са купени над 2 млн. устройства, което превръща моделите в най-продаваните смарт часовници на компанията на глобално ниво.

За първото тримесечие на 2019 Huawei има регистриран ръст на годишна база в сегмента на преносимите устойства от 282.2% в сравнение със същия период през миналата година, показва анализ на IDC. Това поставя бранда в топ 3 в света в този сегмент, с над 5 милиона доставени устройства.

Едно от предимствата на устройствата от серията според потребителите е дългият живот на батерията – повече от 2 седмици между зарежданията с пълна функционалност. Над 81% от закупилите смарт часовниците на компанията, посочват, че това е една от основните причини да изберат този модел на Huawei. Още с представянето си WATCH GT получи високи оценки от технологичните журналисти и крайните потребители, включително и няколко награди за характеристиките си, включително за продължителния живот на батерията.

Сред основните функции на смарт часовниците на компанията е Huawei Truseen 3.0 – технология, която може да следи сърдечния ритъм на потребителите 24 часа и да предостави детайла информация за здравословното им състояние. Huawei Trusleep 2.0 пък позволява на потребителите да идентифицират 6 типични проблема в нощния си режим и да предоставят съвети за подобряване на качеството на съня. Смарт часовникът включва и над 10 спортни функции, които спомагат за лесното следене на тренировките. Скорошен ъпдейт добави и функцията Always-on display, с която смарт часовникът по желание на потребителя може изцяло да пресъздаде усещането за стилен класически часовник.

В България се продават моделите Classic и Sport, съответно в кафяво и черно, и най-новият модел Active в тъмно зелено и оранжево.
още по темата

HONOR пусна умния си часовник MagicWatch 2 официално в България

Kirin A1 чипсетът обещава 14 дни живот на батерията
13.02.2020 / 12:40

Швейцарци разработиха самозареждащ се смарт часовник с пулсомер

Рекордна издържливост на батерията, но трябва да бъдете активни
18.09.2019 / 08:45

Apple пак ще прави керамични часовници, предвижда и титанов модел

Прентацията на новото поколение Apple Watch се очаква след около месец
19.08.2019 / 12:17

Huawei ще получи Android Q поддръжка за последните си устройства

Водещите серии P30 и Mate 20 също са част от положителния списък с модели на компанията
24.06.2019 / 02:28
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.