GIGABYTE се присъедини към PCIe 4.0 вълната с AORUS NVMe Gen4

Трите модела - 500GB, 1TB и 2TB предлагат скорости до 5000MB/s
След като Corsair представиха своята идея за PCIe 4.0 твърдотелен диск на Computex, GIGABYTE също не закъсняха със серията AORUS Gen4 NVMe SSD. Новият диск SSD идва в 3 различни капацитета, използва покриващ целия корпус меден радиатор, който подобрява охлаждането по време на работа, а освен това осигурява впечатляващите за PCIe интерфейса скорости на последователно четене/запис съответно 5000/4400 MB/s.

Твърдотелните SSD дискове AORUS NVMe Gen4 използват съвсем нов контролер PCIe 4.0 с памет Toshiba Bisc4 с Nand Flash, предоставящ до 40% подобрение на производителността спрямо PCIe 3.0, което означава скорости на последователно четене 5000MB/s. Новата серия предлага 3 опции на капацитета - 500GB, 1TB и 2TB, като се доставя в модул с размер 2280, поддържа интерфейса PCIe 4.0x4 M.2. Докато SSD дисковете SATA използват отделни кабели за данни и за захранване, то M.2 дисковете са по-лесни за инсталация и конфигуриране, а липсата на кабели подобрява въздушния поток и организацията в компютърната кутия.

GIGABYTE се присъедини към PCIe 4.0 вълната с AORUS NVMe Gen4
AORUS NVMe Gen4 предлагат отлично разсейване на топлината с помощта на своите медни радиатори върху целия корпус и термо подложка LAIRD с висока проводимост. Стилният дизайн на радиатора се състои от около 30 ребра, които са били обработени с пясъкоструйна технология и предлагат по-голяма площ за разсейване на топлината, без да се намалява здравината на радиатора, като същевременно се улеснява пренатоварената с компоненти площ около слота M.2 чрез по-ефективно проектиране на тази площ.
"Когато беше обявена спецификацията PCIe 4.0, GIGABYTE вече беше крачка по-напред в подготовката за разработване на продукта. Чрез по-малкия размер и превъзходните работни атрибути на интерфейса NVMe PCIe 4.0 M.2, потребителите, търсещи производителност, ще могат да отключат най-добрата производителност на SSD диска", каза Джаксън Хсу, директор на поделението на GIGABYTE за разработка на партньорски решения.
За да се гарантира най-стабилната и най-добрата производителност при четене/запис, GIGABYTE е подложила на стрес тестове дисковете M.2 SSD в дънни платки при взискателни тестови условия. SSD дисковете GIGABYTE NVMe Gen4 M.2 са готови за пускане на пазара и скоро ще бъдат достъпни за потребителите. За повече подробности, моля посетете официалния уебсайт на GIGABYTE.

още по темата

PCI Express 6.0 идва през 2021 г., осигурява скорост до 256 ГБ/сек

В PCI SIG се придържат към собствен аналог на Закона на Мур, утроявайки пропусквателната способност на всеки три години
07.08.2019 / 12:43

Corsair представи MP600 NVMe M.2 SSD - със скорости до 4950 MB/s

Един от най-бързите твърдотелни дискове ще се появи на пазара през юли
27.05.2019 / 09:31
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.