Google Stadia вече с цена, дата и премиерни игри

Google официално вдигнаха завесата над повечето въпроси свързани с премиерата на Stadia, облачно-базираната гейм стрийминг платформа, която беше обявена през март тази година. Новата информация идва директно от специалното събитие Google Stadia Connect точно преди E3 2019. Новата услуга ще дебютира през ноември тази година със специално издание, наречено Stadia Founder's Edition, а през 2020-та година със Stadia Base, предназначена за всички останали. Предварителните поръчки на Stadia Founder's Edition вече са отворени.

Но какво точно е Google Stadia?
Напомняме, че това е облачно-базирана услуга предназначена за гейминг с игри, които вървят на специални сървъри, стриймвайки ги към всяко устройство, което поддържа браузъра на Google Chrome. Теоретично това позволява на играчите да имат достъп до актуалните заглавия без необходимостта от инвестиция в скъп, геймърски хардуер. Плюс, доста интересни възможности, като способността за гледане на това как даден стриймър играе и с натискането на един бутон потребителя да се превърне от зрител в играещ.Единственият физически хардуер включен в Stadia е контролерът, който използва Wi-Fi, за да се свърже директно към сървърите, от които ще се стриймва играта. Контролерът е на цена от 69 долара и до голяма степен представлява доста стандартен геймпад, с допълнителни бутони за записване на клипове и извикване на Google Assistant за ин-гейм помощ.По време на събитието Google Stadia Connect, бяха направени големи анонси на нови игри от ранга на Baldur's Gate III, новият експанжън на Destiny 2: Shadowkeep, ARPG-то Darksiders Genesis и ексклузивната за платформата Gylt (новата игра на Tequila Works, авторите на Rime). Rockstar Games ще са едни от разработчиците на игри за Google Stadia, но нищо повече не беше обявено; макар да имаме подозрения, че именно чрез Stadia РС геймърите ще могат да се докоснат до Red Dead Redemption 2.Какво е Stadia Founder's Edition?
Това е единственият метод за достъп до Stadia когато услугата стане налична през ноември. Ще се продава на цена от 130 долара директно от Google и ще включва следните неща:
  • Нощно син контролер (лимитирано издание, специално за първите усвоили услугата)
  • Chromecast Ultra
  • Три месеца достъп до Stadia Pro
  • Възможност за избор на потребителско име преди всички останали
  • Тримесечен Buddy Pass за Stadia Pro, който да подарите на приятел

Google Stadia вече с цена, дата и премиерни игри


Какво е Stadia Base?
Stadia Base е безплатната гейм стрийминг услуга, която стартирайки от 2020-та година, ще е достъпна за всички, които имат контролер и съвместимо устройсво – първоначално това ще е всеки компютър с Chrome браузер и смартфони Pixel 3 или 3a. Потребителите ще могат да купуват и задържат игри, получавайки достъп до целия каталог при 1080p/60fps със стерео звук.

Какво е Stadia Pro?
За да получите всички екстри на Stadia, ще трябва да заплатите абонаментна такса в размер на 10 долара на месец за Stadia Pro. Абонамента ще включва всичко от Stadia Base пакета, включително и следните екстри:
  • Стрийминг до 4K/60fps/HDR в 5.1 съраунд звук
  • Достъп до каталог от безплатни игри, докато абонамента е активен (също както при Xbox Game Pass и PlayStation Plus)
  • Ексклузивни оферти и намаления на игри
  • За ограничено време, пълен достъп до Destiny 2 (заедно с всичките му прилежащи ъпдейти и експанжъни)

Google Stadia вече с цена, дата и премиерни игри


В кои държави ще дебютира Stadia?
Първоначално Stadia ще се появи в 14 държави, сред които не е България. Още в началото на 2020-та година обаче, от Google обещават, че ще разширят диапазона с нови страни. Потвърдените 14 са следните:

САЩ
Канада
Англия
Ирландия
Франция
Германия
Италия
Испания
Холандия
Белгия
Дания
Швеция
Норвегия
Финландия


Google Stadia вече с цена, дата и премиерни игри


Премиерните игри
Google Stadia ще дебютира с повече от 30 заглавия през ноември, някои от които бяха обявени буквално преди часове, като Darksiders Genesis и Baldur's Gate III. А ето и пълният списък с потвърдени заглавия:

Dragon Ball Xenoverse 2
DOOM Eternal
DOOM 2016
Rage 2
The Elder Scrolls Online
Wolfenstein: Youngblood
Destiny 2
Get Packed
GRID
Metro Exodus
Thumper
Farming Simulator 19
Baldur's Gate III
Power Rangers: Battle for the Grid
Football Manager
Samurai Showdown
Final Fantasy XV
Tomb Raider Definitive Edition
Rise of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider
NBA 2K
Borderlands 3
Gylt
Mortal Kombat 11
Darksiders Genesis
Assassin's Creed Odyssey
Just Dance
Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint
Tom Clancy's The Division 2
Trials Rising
The Crew 2
Все още необявени игри от Capcom, Electronic Arts и Rockstar Games

Google Stadia вече с цена, дата и премиерни игри

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.