Qualcomm обещава лаптопи, работещи до 25 часа без зареждане

За това ще помогнат нови чипсети на компанията
Qualcomm разработва няколо чипсета от семейството Snapdragon, предназначени за ноутбуци на цени от 300 до 800 долара. Това разказа Дон Макгуайър, вицепрезидент по глобален маркетинг на компанията, по време на интервю за немското издание WinFuture.

В момента Qualcomm предлага няколко хардуерни платформи за компютри с Windows – Snapdragon 850 и 8cx. Базираните на тях продукти обаче струват толкова, колкото и такива, използващи процесори на Intel. С новите чипсети ситуацията ще се промени кардинално и компанията ще влезе в бюджетния сегмент, уверен е Макгуайър.

Новите хардуерни компоненти ще залегнат в основата не само на компютри с Windows, но и с Chrome OS. Това ще бъдат не само класичеки ноутбуци, но и модели от класа "всичко в едно" (т.е. хибриди с отделящи екрани и превръщащи се таблети).

Основната особеност на продуктите с чипове от Qualcomm е продължителната автономна работа, като в някои случаи те могат да работят до 25 часа с едно зареждане на батерията. Друг важен момент при тях е връзката с интернет чрез мобилни мрежи. В преносимите компютри с хардуер от Intel и AMD тази функционалност е рядкост.

Припомняме, че Microsoft и Qualcomm обявиха създаването на лаптопи с процесори базирани на ARM архитектура още през 2016 г. За тях е създадена и специална версия на Windows.
още по темата

Huawei показва Hongmeng OS до края на седмицата?

Според Global Times това ще се случи по време на конференция за разработчици на 9 август
05.08.2019 / 09:10

Какво е Windows Lite?

19.03.2019 / 01:10
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.