ASUS обяви нови ZenBook лаптопи с по два екрана

Компанията представи и продукт, посветен на 30-тата си годишнина
Четири нови лаптопа от серията ZenBook, разполагащи с екран в тъчпада представи ASUS. Един от тях, ZenBook Edition 30 е луксозен лимитиран модел в перлено бяло, специално създаден да отбележи 30 годишнината на компаниията и предлага с ръчно изработен капак с италианска изкуствена кожа.

Новият ScreenPad 2.0 (екранът в тъчпада) се предлага във всички нови модели от серията ZenBook. Той вече е по широк, с диагонал 5,65 инча, и предлага нови функции. Сред тях са Quick Key за автоматизация на сложни клавиатурни последователности, ръкописен текст за по-естествено въвеждане на текст и цифров ключ за бързо въвеждане на данни. Обновеният интерфейс, наподобяващ смартфон, е по-интуитивен за по-лесна употреба.

Външните разработчици могат също да използват ASUS API за оптимизиране на техния софтуер и потребителското изживяване със ScreenPad. Хардуерът вече е и по-енергоефективен от предишните модели, което позволява 2,5 пъти по-дълъг живот на батерията, когато ScreenPad се използва.

Всички модели от серията разполагат с четиристранен NanoEdge безрамков дисплей, с до 95% съотношение на екрана към тялото, което им дава най-компактния отпечатък в съответния клас2.
Новите ZenBook модели могат да се похвалят с най-малкия отпечатък в техния клас, което е възможно благодарение на безрамковите NanoEdge дисплеи. Те са с 13,3-, 14- и 15,6-инчови панели (моделите ZenBook 13, 14 и 15) и предлагат до 95% съотношение на екрана към тялото. Също така те могат да бъдат оборудвани с до 8-мо поколение Intel Core i7 четириядрени процесори, до Nvidia GeForce GTX 1650 Max-Q графика, 16 GB RAM, PCIe SSD и гигабитов клас Wi-Fi 5.

Според ASUS новите модели ZenBook са удачен избор за създаване на комплексни документи, извличане на данни, ретуширане на снимки, редактиране на видеоклипове или просто за игра.
още по темата

ASUS ZenBook Flip UX362F: компактен лаптоп и таблет в едно

За тези, които знаят какво искат
06.05.2019 / 09:04

Asus RoG Scar II GL704G – мобилните RTX карти са още твърде зелени

Съветваме ви да изберете GTX опция, поне засега
12.03.2019 / 01:32

ASUS ZenBook Pro 15 – лаптопът с екран в тъчпада

Модерно устройство за професионалисти
11.11.2018 / 10:42
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.