Алтерко разширява набора си от сензори за дома

Към умния контакт и сензора за температура и влажност се присъединяват сензор за наводнения и сензор за пожар
Алтерко Роботикс ще пусне на пазара 4 NB-LTE устройства за домашна автоматизация. Това са сензор за пожар, сензор за наводнение, сензор за температура и влажност, както и умен контакт, които по-рано тази година бяха ексклузивно представени по време на MWC 2019. Новите устройства ще бъдат на пазара есента на 2019 г. в магазините на мобилните оператори. В България те ще бъдат налични първо в мрежата на А1.

NB-LTE е най-новата мобилна мрежа, която се поддържа от над 300 мобилни оператора по света. Чрез нея се осъществява комуникацията на IoT устройствата. Благодарение на тази технология уредите на батерия могат да работят повече от 5 години без зареждане, а трафикът на данни през мобилната мрежа се осъществява на ниска цена. NB-LTE също позволява на потребителите да наблюдават и управляват дома си директно чрез мобилния си телефон.

Технологията NB-LTE намира приложение в Shelly – серията продукти за автоматизация на Алтерко Роботикс, а първите 4 устройства, които излизат на пазара, са сензор за пожар, сензор за наводнение, сензор за температура и влажност и умен контакт.

"Алтерко Роботикс е единствената българска компания, която разработва ново поколение NB-IoT устройства за домашна автоматизация. Нашите продукти улесняват ежедневието на хората и им помагат да осигурят по-добра грижа за себе си и семействата си. NB-LTE сензорите, които пускаме на пазара, съчетават в себе си практичност и надеждност и предоставят на потребителите бърз и удобен контрол над всичко, което е важно за тях. Като водеща българска IoT компания ще продължаваме да създаваме иновации, които внасят повече спокойствие и комфорт в живота на хората", коментира изпълнителният директор на Алтерко Роботикс Димитър Димитров.

NB-IoT продукти

Комплектът от 4-те умни NB-IoT устройства бе ексклузивно представен за първи път по време на MWC 2019 в Барселона през февруари. Днес, те вече са в напълно завършен вид и ще бъде пуснат в продажба през есента на 2019 г.

Алтерко разширява набора си от сензори за дома

Най-голямото предимство на NB-IoT сензора за пожар е, че не е свързан по никакъв начин с локалната инфраструктура и може да предава информация до потребителя и пожарната дори ако пожарът е засегнал инсталацията и електричеството е прекъснато.

Алтерко разширява набора си от сензори за дома

Второто NB-LTE устройство на Алтерко Роботикс е сензор, който засича наводнения и веднага изпраща известие. Компактният му размер позволява да бъде поставено навсякъде в дома, където има потенциален риск от такова неприятно събитие.

Алтерко разширява набора си от сензори за дома

Сензорът за температура и влажност може да работи дори във фризер при температура от -20 градуса без това да пречи на работата му. Устройството е изключително подходящо за всяка стая в дома, откъдето предава информацията директно на мобилен телефон. Полезна функция е съхраняването на данните за 1 година назад.

Алтерко разширява набора си от сензори за дома

Четвъртото NB-LTE устройство на Алтерко Роботикс е умният контакт, чрез който може да се включи натоварване до 16 ампера. Полезно свойство е възможността за създаване на седмичен график за консумация на ток и получаване на актуална информация какво е количеството на използваната енергия.
още по темата

Българите от Alterco Robotics се представиха добре по време на Черния петък

Компанията отбеляза рекордни продажби от над 800 000 евро по време на празничната лудост
16.12.2019 / 05:01

Sony и Samsung ще възкресят UWB технологията

Целта им е да подобрят проследяването на локацията.
02.08.2019 / 11:56

Умните тъкани са близо до комерсиализация

Задават се дрехи с вплетени в тях композитни влакна с микроелектроника
05.06.2019 / 05:18

Shelly Bulb + Shelly Plug - първи стъпки към умния дом

Подробно ревю и тест на умна крушка и контакт, които са българско дело
20.10.2017 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.