Sony показа времената за зареждане на Playstation 5

Десетократният скок в скоростите намеква за използването на SSD носител
Все още сме далеч от официалното представяне на Playstation 5, но Sony вече разкриха част от ключовите характеристики на конзолата. След среща с медиите днес в Япония, станаха известни и още подробности за следващата генерация Playstation.

Колегата от Wall Street Journal Такаши Мочизуки пусна в Twitter акаунта си видео, което показва една и съща сцена, заредена на PS4 Pro и Platstation 5 хардуер.


Преди време Sony обяви и партньорство с Microsoft, което трябва да подобри Playstation Now облачната инфраструктура на услугата. Миналата седмица японците потвърдиха, че PS5 ще ползва трето поколение процесор AMD Ryzen с 8 ядра с архитектура Zen 2 и произведен по 7-нанометров процес. Този процесор ще бъде окомплектован със специален графичен чип, базиран на Radeon Navi, който ще поддържа и трасиране на лъчи (ray tracing).

Съдейки по драстичното съкращаване на времето за зареждане в демото по-горе, най-вероятно новата конзола на Sony ще разчита на SSD носител за съхранение на игрите. Това може да обясни десетократния скок в скоростите. Според последната информация, PS5 трябва да се появи в края на 2020-а година и да струва 399 долара.
още по темата

AMD спира сътрудничеството си с Китай

Компанията вече няма да предоставя достъп до своите съвременни архитектури
05.06.2019 / 01:56
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.