LG разработи собствен чип с изкуствен интелект

Като част от стратегията за ускоряване на развитието на AI устройства за дома, LG разработи свой собствен чип с изкуствен интелект (AI Chip) с патентован LG Neural Engine, за да пресъздаде по-добре невронната мрежа на човешкия мозък и значително да подобри процесите свързани с обучителните алгоритми.

AI Chip включва в себе си и т.нар. визуална интелигентност за по-добро разпознаване и разграничаване на пространството, местоположението, обектите и потребителите. Гласовата интелигентност с точност разпознава гласове и шумови характеристики, а продуктовата подобрява възможностите на устройството като открива физически и химически промени в заобикалящата среда.

Чипът също така позволява да се имплементират персонализирани
AI услуги чрез обработка и обучения, посредством видео и аудио данни, за да се подобри разпознаването на емоциите и поведението на потребителите, както и контекста на ситуацията. Продуктите, използващи LG AI Chip се възползват от On-Device AI, за да работят безпроблемно дори при липса на интернет връзка. Нещо повече, AI Chip на LG използва мощна система за сигурност, за да защити по-добре личните данни от хакери.

"Нашият AI Chip е проектиран да осигурява оптимиризани решения в областта на изкуствения интелект за бъдещите продукти на LG", заяви И.П.Парк, президент и CTO на LG Electronics. "Това допълнително ще засили трите основни стълба на нашата стратегия свързана с изкуствения интелект – развитие, свързаност и откритост, за да предложим на потребителите по-добро преживяване за по-добър живот."
още по темата

Facebook купува стартъп, създал гривна за четене на мисли

Социалната мрежа определено не иска да изостава от разработките на Мъск
26.09.2019 / 04:50

Китайски хакери следят потребители на iPhone, Android и Windows

Екипът за сигурност на Google - Project Zero – разкри редица злонамерени интернет страници, които успяват да получат достъп до устройствата жертвите, без те да разбират
03.09.2019 / 04:35

Проактивният изкуствен интелект на LG ще предвижда потенциални проблеми

Услугата ще бъде пусната първо на европейския пазар
29.08.2019 / 12:31

Intel обедини 64 "мозъчни" чипа Loihi

До края на годината трябва да бъде създадена система, симулираща работата на 100 млн. неврона
06.08.2019 / 03:55
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.