OMEN X 2S е лаптоп с два дисплея

На НР гейминг фестивала в Пекин компанията представи нови серии OMEN и HP Pavilion Gaming. OMEN X 2S – първият в света двумониторен преносим компютър предлага много интересни възможности за мултитаскинг и работа на двата си дисплея, преносимите OMEN 15 и OMEN 17 дават доста мощ в най-тънкия си вариант досега, а HP Pavilion Gaming 15 и HP Pavilion Gaming 17 сериите се отличават с добра функционалност както за игри, така и за професионална употреба.

Проучвания на гейминг индустрията показват, че 82% от геймърите ползват мобилните си телефони за чат, докато играят, 61% слушат музика и 49% гледат гейминг стриймове и видео съдържание или сърфират в интернет. Взимайки това предвид, НР са добавили за първи път в индустрията втори екран към OMEN X 2S под формата на лесен за употреба 6-инчов 1080р тъчскриин, който позволява на геймърите да изпращат съобщения в WeChat и WhatsApp, да търсят музика в Spotify, да гледат видеа в Twitch и YouTube или дори да го изпозват за хъб за OMEN Command Center.

"Разширяването на границите на възможното с революционни и иновативни продукти отговаря напълно на философията на НР", заяви Ан-Софи Хадбърг, изпълнителен директор, ЕМЕА персонални системи HP Inc. "OMEN серията продължава с големите идеи и OMEN X 2S е отличен пример за това как създаваме нов стандарт и променяме представата за това как се ползва преносимият гейминг компютър."

Тази мощна машина, дебела само 20 мм, с изцяло метално шаси е и първият 15-инчов гейминг преносим компютър в света със система за охлаждане с течен метал от Thermal Grizzly Conductonaut. Резултатът е 10 пъти по-добра топлинна проводимост от силиконовата термична паста, до 28% по-добри резултати при обновяването на картината за секунда (FPS) при тестове в Apex Legends, и 8.5% по-добро време при Blender Benchmark тест.

Новите версии на преносимите устройства OMEN 15 и OMEN 17 са с 20% и 18% по-тънли в сравнение с предишни версии - съответно 20мм и 27мм. И трите лаптопа включват OMEN Tempest, обновено решение за охлаждане, захранвано от 12-волтов вентилатор, използващ тристранни отвори, за да позволи 5-странен въздушен поток за охлаждане. Графичният чип е NVIDIA GeForce RTX 2080 за OMEN 17 и включва Max-Q6 дизайн при OMEN X 2S и OMEN 15. Процесорът е Intel® Core™ i9 с до 5.0 GHz Turbo тактова честота, 8 реални и 16 виртуални ядра и до 32 GB RAM.

Потребителите могат да се възползват и от възможности за внедряване на последни технологии, включително Intel Optane Memory H10. Новият Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) е създаден да поддържа висока скорост при безжичната игра с до 3 пъти по-бърз трансфер на данни в сравнение с Wi-Fi 5 (802.11ac). В допълнение е налична и опция за 1080p дисплей със стандартната за електронните спортове скорост на обновяване от 240 Hz, както и NVIDIA G-SYNC за OMEN X 2S и опция към OMEN 15 и OMEN 17 конфигурациите.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.