Умни очила на Epson се захранват директно от телефона

Умните очила присъстват в технологичната действителност вече повече от половин десетилетие, но дори днес моделите са доста ограничени и... грозни. Google доказаха, че подобна джаджа може да изглежда доста стилно, а Huawei са решени да смесят модата и технологиите със собствен модел. Epson обаче залагат на дебели рамки и доста съмнителна естетика в модела Moverio BT-30C.

Ако оставим външния вид настрана, новите очила на Epson идват с доста интересни и уникални функционалности, които биха могли да дадат на индустрията необходимия тласък, за да имаме истински полезни умни очила скоро. Moverio BT-30C се свързват с Android смартфон или Windows PC през USB-C порт - напълно plug-and-play, което елиминира необходимостта от инсталации, допълнителен софтуер и други главоболия.

Очилата могат да проектират до три приложения на три различни екрани с прозрачен фон и идват с красив и ярък OLED дисплей. Има възможност за затъмняване на стъклата за по-добра консумация на мултимедиа - филми и клипчета. Разбира се, нито една от тези функции не е достатъчна, за да обърне пазара надолу с главата - особено при цена за чифт такива очила от 499$.
Това, което японците от Epson смятат, че е основното предимство на Moverio, е нещо доста противоречиво. Идеята е очилата да се носят, докато са свързани с кабел (USB-C) към телефона, който се намира в джоба на потребителите. Това, разбира се, не е невъзможно - все пак очилата са сравнително неподвижен аксесоар - но сякаш е стъпка назад технологично. Epson обаче смятат, че по този начин ще предоставят на потребителите автономна работа на очилата, практически еднаква с тази на смартфон, а също така процесорната мощ на свързаното устройство. Предстои да видим как ще се представи на пазара тази поредна итерация на умни очила.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.