Топ 5 универсални дистанционни

Вече дискутирахме как да изберем универсално дистанционно и защо тези устройства са толкова ценни за съвременният потребител. Време е да разгледаме и 5 от най-добрите дистанционни на пазара.

Бюджетният вариант – Logitech Harmony 350
Harmony 350 е евтиният, достъпен модел на Logitech при универсалните дистанционни, но въпреки това поддържа до осем устройства. И подобно на всички Logitech all-in-one дистанционни, настройването е лесно и интуитивно, използвайки компютърно приложение (за PC или Mac), с което се добавят компоненти и се настройват макроси.

Налични са пет програмируеми Favorite бутони, към които можете да закачите петте си най-гледани телевизионни канали за бърз достъп. Известен минус е, че притежава само един Watch TV макро бутон. Освен това няма подсветка на бутоните, което ще направи боравенето с това дистанционно мъка в тъмна среда.
Ако имате нужда от повече, спокойно, по-скъпите модели предлагат по нещо за всеки...

Топ 5 универсални дистанционни


Масовият модел – Logitech Harmony 650
Макар пълната цена на това дистанционно да е около 150 лв, често в Amazon и по другите дигитални магазини може да се намери за 100 лв или дори на половин цена. Може да замести до осем дистанционни, лесно се конфигурира и разполага с три макро бутона.

Допълнителните макроси могат да бъдат настроени и достъпени посредством малкият цветен LCD екран. LCD екранчето има помощно меню, което ще ви преведе през серия от въпроси, ако за пример, телевизорът ви не се включи когато натиснете Watch TV. Бутоните са с ярка подсветка, така че няма да ви представлява проблем да боравите с дистанционното и при тъмнина.

Топ 5 универсални дистанционни


Луксозният вариант – Logitech Harmony 950
Ако замяната на осем устройства ви се струва малка и недостатъчна, то Logitech Harmony 950 ще замести петнадесет дистанционни. Тук LCD екранът е по-голям от този на 650 модела, тъй като всички макро бутони се настройват от него.

Harmony 950 премахва грижата по постоянната смяна на батерии, тъй като включва зарядна база и литиевойонна батерия. И при този модел намираме подсветка на бутоните, но тя се активира автоматично, щом дистанционното "усети", че е в движение.

Топ 5 универсални дистанционни


Най-добрата интеграция с умен дом – Logitech Harmony Hub
Това не е универсално дистанционно, наместо това Harmony Hub помага да свържете в един хъб многото устройства в един умен дом. Чрез смартфон приложение може да действа като дистанционно, може да работи заедно с Harmony Companion дистанционното, а може и да се използва заедно с Harmony 950 (наличен е пакет от хъб и дистанционно 950, който се нарича Harmony Elite).

Реално хъбът се свързва към Wi-Fi мрежата ви и контролира устройствата посредством Bluetooth за PS4 потребителите (макар PS4-ката да не може да се включи без натискането на Power бутона на самата конзола или PS бутона върху DualShock контролера).

И тъй като има врзъка с домашната мрежа, възможно е да контролира и всички умни устройства, които вече са свързани към мрежата, като осветление, система за сигурност и т.н. Това ще ви позволи да направите макроси, чрез които да настроите яркостта на осветлението, за пример. Дори по-добре, Harmony Hub е с пълна съвместимост на Alexa за гласови команди и активация.

Топ 5 универсални дистанционни


Най-добрата алтернатива на Logitech – Caavo Control Center
Макар Caavo Control Center да може да контролира само четири устройства, основната разлика спрямо Harmony дистанционните на Logitech е, че предлага унифициран интерфейс за навигация сред различни видове съдържание на множество стрийминг услуги. Caavo дистанционното има вградени гласови команди, както и уникална секция от каталози на сериали, предавания и филми, създадени от другите потребители – нещо, с което Harmony линията не може да се похвали.

Редно е да отблележим, че това последното, макар доста полезно, е част от премиум абонаментна услуга, чиято цена е 2 долара на месец или 60 долара за доживотен абонамент.

Caavo Control Center е съвсем нова алтернатива на Logitech, която се появи на пазара буквално преди седмици. Интересно ще е да видим по какъв начин ще се развие за в бъдеще, тъй като очевидно има възможностите, потенциала и приемливата цена.

Топ 5 универсални дистанционни

още по темата

Logitech предлага подобрена производителност с MX Master 3 и MX Keys

Новите модели безжична мишка и клавиатура оптимизират времето, прекарано пред компютъра, и са насочени предимно към напредналите потребители
16.09.2019 / 03:40
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.