Появиха се изтекли снимки на Playstation 5 и DualShock 5

Близки до индустрията лица твърдят, че изображенията са фалшиви
В социалните мрежи започнаха да циркулират снимки на комплект за разработчици на Playstation 5 конзола и контролер DualShock 5. При подобни течове е много трудно да преценим дали има някакво основание да смятаме, че снимките може да представят реалните устройства, но има и някои подсказки, които говорят в полза на това твърдение.

Преди известно време Sony патентова контролер, с вграден екран на мястото на чувствителната на допир зона. Изтеклите снимки показват точно подобно устройство, като основните черти на PS контролера са запазени - с изключение на това, че новият джойстик е доста по-обемен.

Появиха се изтекли снимки на Playstation 5 и DualShock 5

Изтеклите снимки са публикувани в Twitter акаунтите на потребителитe @Tidux и @Supersonic4k. Интересно е, че и двете изображения показват един и същ контролер, което повишава вероятността устройството да е истинско. Що се отнася до снимката на PS5 - то дори вътре да се намира хардуера за реалната конзола, такива китове за разработчици обикновено се помещават в кутии-макети, които нямат нищо общо с външния вид на крайния продукт.

Редакторът в Kotaku Джейсън Шрайър, който има стабилни връзки в Playstation средите, твърди, че е питал хора, които са наясно с материята, за снимките и те са казали, че са фалшиви. Това обаче е точно отговорът, който биха дали официални лица за подобен теч, за да запазят компанията от скандал. Playstation 5 трябва да дебютира официално някъде през 2020-а година.
още по темата

Sony показа времената за зареждане на Playstation 5

Десетократният скок в скоростите намеква за използването на SSD носител
21.05.2019 / 11:03

Playstation 5 - всичко, което знаем до този момент

Част от слуховете и спекулациите около новата конзола на Sony
09.04.2019 / 12:06

Патент на Sony намеква за джойстик с вграден тъчскрийн

Дебютът на новия дизайн най-вероятно ще съвпадне с представянето на Playstation 5 през 2020-а година
13.11.2018 / 10:42
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.