Как се използва microSD карта на смартфон с Android?

Възмжността за допълнително хранилище е едно от предимствата, които устройствата с мобилната OS на Google имат пред iPhone
Едно от предимствата, които много смартфони с Android имат пред iPhone, е възможността за добавяне на памет чрез microSD карта. Поставянето на една такава може да превърне и най-скромното устройство в чудесно хранилище за цялата ви музикална библиотека, колекция от филми, снимки и видеоклипове.

Но как можете да получите достъп до това допълнително хранилище, когато искате да гледате или слушате добавеното от вас съдържание? Ето няколко прости стъпки за откриване на файловете, съхранени на microSD карта в смартфона ви.

Приложение за файлове

Всички телефони с Android са различни, но общият принцип тук е универсален. Отворете секцията с приложенията или потърсете в началните си страници приложение, наречено Files, My Files (Файлове, Моите файлове) или нещо подобно. Изберете го и ще видите списък с различни папки, включително изтеглени файлове, изображения, аудио, видео и др. Под тях трябва да има и такава със заглавие Storage Devices (Устройства за съхранение).

В тази секция трябва да има показани два варианта - вътрешна памет и SD карта. Изберете второто и ще стигнете до търсеното от вас съдържание. Ако искате да намерите видеоклип, който сте заснели на последния семеен празник, отидете в директорята Video или Camera images, които обикновено се намират в папката DCIM или Pictures. Други типове файлове или данни се съхраняват в останалите папки с релевантни към съдържанието заглавия.

Ако не намерите подобно приложение, можете да изтеглите ES File Explorer от Google Play. Това е същият файлов мениджър, който ви позволява да виждате файловете и папките във вътрешната памет на телефона и всяка инсталирана SD карта.

Достъп до SD карта през Settings

Ако не можете да намерите приложението за достъп до файлове или просто предпочитате да изпозвате друг път към SD картата, ето какво трябва да направите: Отворете прозореца с известия, като плъзнете надолу от горната част на екрана, след което докоснете иконата Settings (Настройки), която прилича на зъбно колело. Това става и през приложението за настройки.

След това превъртете надолу и потърсете секцията Storage (Хранилище), след което я изберете. Накрая изберете SD картата, посочена в раздела за преносимо съхранение.
още по темата

Най-накрая можете да си купите първата microSD карта с 1TB памет

Разбира се стига да разполагате с излишни 450 долара за модела на SanDisk
16.05.2019 / 02:31

MWC 2019: Първите терабайтови microSD карти са факт

Прототипи видяхме още през 2016 г., а финалните продукти идват едва сега
27.02.2019 / 08:23

Google експериментира с нощен режим за Chrome при смартфоните

Тъмният интерфейс е достъпен в бета версията на Chrome 73 за Android
11.02.2019 / 10:01

Как да пуснем VPN в Opera за Android

Защото всеки има правото да не бъде следен
11.02.2019 / 09:32
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.