Shuttle пусна 1-литров миникомпютър с 6-ядрените чипове на Intel

Миникомпютърът DH370 на Shuttle поддържа до 3 монитора с резолюция 4К
Миниатюрен компютър (тип Barebone), разполагащ с чипове на Intel от 8-о поколение и 3 видеоизвода за дисплеи с резолюция 4К, пусна на пазара Shuttle. Новото шаси на модела DH370 се побира в корпус с обем само 1,3 литра, като на дъното е интегриран цокъл LGA1151v2 за процесори на Intel от 8-о поколение, бързият чипсет H370 и общо 4 порта USB 3.1 с пропусквателен капацитет до 10 GB/s.

Shuttle пусна 1-литров миникомпютър с 6-ядрените чипове на Intel

Потребителите могат да инсталират процесори на Intel от поколението "Coffee Lake" с максимална разсейвана мощност (TDP) до 65 вата и до 32 GB системна памет тип DDR4. Те могат да контролират едновременно 3 монитора с резолюция 4K, като използват порта HDMI 2.0b и два порта DisplayPort 1.2. По желание Shuttle може да добави и аналогов VGA порт. В този случай едновременно могат да бъдат използвани 3 от четирите дисплей порта.

С изключително компактни размери (18 на 16,5 см и височина само 4,3 см), в миникомпютъра има място за 2,5-инчов диск (HDD/SSD) и за M.2 NVMe твърдотелен диск. Още един слот M.2 във формат 2230 може да побере модул за безжична мрежа. Двете антени се грижат за осигуряването на добра връзка.

Shuttle пусна 1-литров миникомпютър с 6-ядрените чипове на Intel

Фиксираната свързаност в задната част на шасито се осигурява чрез два порта Intel Gigabit Ethernet. Компютърът DH370 разполага с общо 8 порта USB (4 от които са USB 3.1 второ поколение), един аудио порт, трите видео извода – един HDMI 2.0b и два DisplayPort 1.2 - както и връзка за отдалечено задействане на захранването. В предната част е разположен и четец за SD карти.

Тънкото метално шаси разполага и със скоба VESA за окачване, и може да работи при околна температура до 50°C. Тази платформа е насочена към професионални приложения като дигитални дисплейни реклами, ПОС терминали, хазартни машини, подходящ е също за офиси, здравеопазването и индустрията.

Shuttle пусна 1-литров миникомпютър с 6-ядрените чипове на Intel

Препоръчителната крайна цена на модела DH370 е 244 евро (без ДДС), като компютърът е наличен при специализирани търговци в цяла Европа, заяви Том Зaйфърт, маркетинг и PR директор на Shuttle Computer Handels GmbH. Официални дистрибутори на Shuttle за България са OP SYSTEMS и РТС БГ.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.