Apple работи по 3D камери, използващи лазер

Подобренията може би ще бъдат представени в iPhone през 2020
Плановете на Apple за подобряване на снимането с iPhone са доста по-мащабни и надхвърлят обикновеното добавяне на трета задна камера. Според източник технологичният гигант разработва 3D система за заснемане, която използва лазерен скенер, улавящ информацията за дълбочината на много по-големи разстояния в сравнение със сегашната система, която се прилага при Face ID. Всъщност основният фокус се поставя върху добавената реалност, тъй като тя помага да се измери пространството. Използването й ще допринесе и за подобряването на правенето на портретни снимки, които в момента разчитат на софтуер за откриването на обекти на преден план. Компанията освен това в момента преговаря със Sony за тестването на сензори, твърди един от източниците.

Ако слуховете се окажат верни, Apple може да представи iPhone модели, използващи лазер, най-рано през 2020. Ъпдейтът е трябвало да бъде въведен още тази година, но поради неизвестни причини има забавяне. През 2019 обаче ви очакват други подобрения, включително усъвършенстван сензор за лицево разпознаване, както и възможност за заменяне на Lightning порт с USB-C.

Освен това може да има още изненади. Според някои компанията планира обновени версии на iPad и на остаряващия iPad mini през 2019. Също така iOS 13 може да предложи редица подобрения, очаквани от потребителите, като тъмен режим за работа, нов начален екран за iPad и по-лесно управление на файловете. Като се има предвид това и планираните услуги за видео и списания, близкото бъдеще на Apple се очертава доста натоварено. А с не толкова доброто финансово състояние на компанията, представянето на основен продукт може да се окаже важно за запазването на потребителския интерес.
още по темата

Скоро ще можете да отключите автомобила си с лицево разпознаване

Apple публикува патент за мобилна биометрична автентикация
13.02.2019 / 12:22

Apple News ще стартира следващия месец

Абонаментната услуга за новини ще бъде обявена на 25 март
13.02.2019 / 11:31

900 млн. е установената база потребители на iPhone

Компанията загатва за падане на цените в някои държави
30.01.2019 / 10:46

Apple може би ще създаде абонаментна услуга за игри

Ще стане ли компанията следващия Netflix на игрите
29.01.2019 / 11:08
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.