LG и Huawei показват първите си 5G устройства на Mobile World Congress

Китайската компания ще покаже своя модел със сгъваем дисплей, LG залага на висока производителност и възможност за продължителна поддръжка на високи скорости
През 2018 г. LG и Huawei обявиха, че работят върху 5G смартфони, които ще бъдат пуснати на пазара в рамките на тази година. Оказва се, че тези заявки не само ще се реализират, но това ще стане по-скоро от очакваното, тъй като и двете компании ще разкрият първите си устройства, отговарящи на този стандарт, по време на Mobile World Congress в Барселона през февруари. Според Android Police от Huawei са обявили новината по време на събитие, посветено на 5G в Пекин. Разбира се, китайската компания никога не е крила, че разработва сгъваемо 5G мобилно устройство, но шефът ѝ Ричард Ю обяви през октомври миналата година, че то все още не е прецизно настроено. Въпреки че не е ясно доколко иновативният смартфон се е подобрил оттогава, все пак е много вероятно в Барселона да бъде показан прототип.

Що се отнася до LG, компанията сподели някои подробности в прессъобщение, в което обяснява, че пуска своя първи 5G телефон в САЩ със Sprint. Устройството на производителя на електрониката ще се захранва от процесор Snapdragon 855, който може да увеличи производителността си с 45% в сравнение с настоящите устройства. Също така ще разполага с 4000 mAh батерия - по-голяма от V40 ThinQ (3,300 mAh), iPhone X (2,716 mAh) и повечето батерии за смартфони днес.

По-бързият процесор е необходим, за да може производителността на телефона да се справи с невероятно бързите скорости на 5G. И тъй като телефонът ще трябва да обработва както LTE, така и 5G сигнали, по-голямата батерия означава, че това няма да струва на новите устройства компромиси с продължителността на използване. В допълнение, от LG заявяват, че са оборудвали устройството с по-добро охлаждане, за да предотвратят прегряването му, дори ако поддържа 5G връзка за дълги периоди от време.
още по темата

Как ще се справи Android със сгъваемите смартфони?

Новата версия на операционната система ще поддържа устройства в две различни конфигурации
20.02.2019 / 04:37

LG засега не възнамерява да пуска сгъваем смартфон

Компанията разполага с необходимите технологии, но предпочита да изчака и оцени реакциите
19.02.2019 / 08:17

MWC 2019: LG G8 ще използва дисплея като усилвател за аудио

Crystal Sound OLED е нова технология от LG, която трябва да допадне на аудиофилите
18.02.2019 / 11:47

Huawei P smart 2019 – повече за същата цена

Средният клас смартфони продължава да поднася изненади
25.01.2019 / 03:55
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.