CES 2019 – най-добрите продукти от изложението

Тех събитието отпразнува 52-ри рожден ден, но не показа признаци на остаряване или забавяне
CES 2019 се проведе от 8-ми до 11-ти януари в изложбеният център на Лас Вегас. Тех събитието отпразнува 52-ри рожден ден, но не показа признаци на остаряване или забавяне. Напротив. Тази година взеха участие повече от 4400 компании от цял свят, а изложбеният център едвам побра 183 хиляди посетители. И ако предишни години имаше основен акцент, то на CES 2019 сякаш имаше от всичко по много, че и отвъд. Затова и следващите дни, ще посветим в подробно отразяване на най-голямото технологично събитие на годината. Настанете се удобно, започваме!


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


Най-добра помощна технология – Samsung GEMS-H
Gait Enhancing Motivational System (или GEMS, за по-кратко) е цяла поредица от концептуални носими джаджи на Samsung, които трябва да са в помощ на хората със затруднения в предвижването.


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


Най-впечатляващата от тези джаджи е GEMS-H, която най-добре можем да опишем, като екзоскелетон за долната част на тялото. С тегло от 2.1 кг GEMS-H е достатъчно лек и комфортен за носене, но и ненатрапчив външен вид, който някои биха нарекли "привлекателен". Има два основни режима: "Power Assist", чрез който можете да ходите с 23 процента по-малко усилия, но и с почти 20 процента по-висока скорост; както и "Resistance", който режим спомага за по-ефективна рехабилитация след контузия.


CES 2019 – най-добрите продукти от изложениетоНай-добра стартъп компания – Nreal Light
Китайският стартъп Nreal Light съществува от едва две години, но новият им Light хедсет за миксирана реалност (MR) е живото доказателство, че Microsoft и Magic Leap не са единствените играчи при този тип технологии. Макар и само прототип, това нещо впечатлява с чиста и ярка картина до 1080р и до 60 кадъра в секунда за всяко око.


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


При това предлага 52 градуса ъгъл на видимост, което са осезаемо по-добри параметри спрямо Magic Leap One. Искате нещо още по-впечатляващо? Light всъщност, изглеждат повече като слънчеви очила, отколкото като класически VR/MR хедсет и тежат едва 85 грама. За сравнение, хедсетите на Microsoft и Magic Leap тежат над 300 грама и са значително по-обемни.


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


Най-добра здравословна джаджаTriple W DFree
Проблемите свързани с пикочния мехур и инконтиненцията не са просто неудобство, но и са придружени със социална стигма. Затова и не ни беше никак трудно да излъчим победител в тази категория, който е Triple W DFree.


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


Това е ултразвуков контролен апарат, който не само измерва доколко пълен е пикочният мехур, но и засича успешно кога на човек ще му се доходи до тоалетна. Както може да се очаква, джаджата се свърза с Android и iOS, с което цялото следене и планиране може да се случва максимално дискретно.


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


Най-добра носима джаджа – Omron HeartGuide
Умният часовник на Omron взима изпитаната им с времето технология за измерване на кръвното налягане и я поставя в удобна носима джаджа. За тези, които имат нужда да следят пулса и кръвното си, този часовник може да е повратна технология. Да, на пазара вече има много портативни апарати за измерване на кръвното, но никой не изглежда като смартуоч, който можете да сложите на китката си и да забравите, че го носите. И не, Apple Watch, Galaxy Watch и производните им, не могат да измерват кръвно налягане, освен ако не ползват допълнително устройство, като QardioArm.


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


Разбира се, бидейки "умен часовник", джаджата ще работи със смартфони, може да праща известия, да служи като крачкомер и прочее полезни неща.
Omron HeartGuide измерва кръвното около 40 пъти преди да се наложи да го заредите отново и ще струва 500 долара.


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


Най-добра транспортна технология – Daimler Freightliner New Cascadia
Запознайте се с най-усъвършенстваният, модерен, полу-автономен камион, който още тази година ще тръгне по пътищата из Северна Америка, а впоследствие и в Европа.


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


Новият Cascadia е натъпкан с технологии, само част от които са адаптивен круиз контрол, поддържане на платно, автоматична спирачна система, мониторинг за слепи петна, изцяло LED осветление, позволяващо безпрецедентно полезрение през нощта или при лоши климатични условия, записване на видео и още, и още. С такъв камион, как да не пожелае човек да е тираджия?


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


Най-добър продукт за домашно кино – Sennheiser Ambeo Soundbar
Sennheiser обясняват и промотират предимствата на тяхната Ambeo 3D аудио технология от няколко години вече, но сякаш индустрията повече се фокусира върху AR и VR. Е, Ambeo Soundbar, премества компанията в хола с една единствена колона, която заменя 5.1 съраунд системите. И го прави наистина успешно. Демонстрираният модел на саундбар издухваше със силата и качеството на звука посетителите на CES. А и фактът, че устройството може да конвертира стерео аудио към 3D означава, че каквото и да слушате, можете да използвате същото съдържание, което стриймвате.


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


Най-добра спортна технология – JAXJOX Smart Kettlebell
KettlebellConnect е изненадващо интелигентно оборудване за тренировка, като се има предвид, че представлява просто една голяма тежка метална топка, която повдигате нагоре и надолу. Кое й е специалното тогава? За начало, може динамично да променя теглото и съпротивлението си чрез въртящи се вътрешни ядра, постигайки от 5 кг до 20 кг (в рамките на едно и също устройство).


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


Физически, също така разполага с нехлъзгаща се основа с дисплей за промяна на теглото и широка дръжка, която помага на потребителите да поддържат формата си. Като всяко умно устройство, KettlebellConnect следи един куп данни – сензорите за движение засичат определени движения и брой повторения, като ги съхраняват в мобилно приложение.
Батерията на KettlebellConnect трае 14 часа при едно зареждане.


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


Най-добро устройство за умния дом – Simplehuman Sensor Mirror Hi-Fi Assist
На CES 2019 имаше поне дузина умни огледала (да, огледала!), но това на Simplehuman с пълна поддръжка на Google Assistant, ни направи най-голямо впечатление. Това великолепно минималистично огледало на суетата, включва осветяваща система, която имитира различни сценарии, заедно с функция при ниска осветеност на околната среда, която трябва да успокоява и релаксира оглеждащия се. Умното огледало включва и мощен спийкър с поддръжка на Bluetooth и AirPlay 2.


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


Най-добър телевизор – LG Signature OLED TV R
LG са сред лидерите на OLED телевизорите от години насам, но това не им пречи постоянно да измислят иновативни концепции. Те са и първите, които реализират мечтата за OLED TV, който да може да се сгъва (най-накрая!). Алуминиевата основа много прилича на тясна масичка за кафе или на голям вертикален спийкър, до момента, в който не се натисне един бутон на дистанционното.


CES 2019 – най-добрите продукти от изложението


Тогава, OLED панела излиза от основата и се разстила за около 10 секунди, превръщайки се в 65-инчов 4K телевизор. При това, макар да се сгъва, телевизорът включва всички предимства и великолепни технологии, типични за другите ТВ-та на LG, като страхотни нива на черното, HDMI 2.1, поддръжка на 120FPS 4K. Натиснете същият бутон и екранът ще се прибере в основата, която всъщност, представлява 100-ватов саундбар.
OLED TV R трябва да се появи на пазара по-късно тази година, при предполагама цена от около 8 – 10 хиляди долара.Следва продължение...
още по темата

Топ тенденциите от CES 2019

CES е не просто меката на всичко що е тех, но и служи като кристална топка за новите тенденции.
19.01.2019 / 11:27

CES 2019 – още от най-добрите продукти от изложението

Продължаваме с още страхотни продукти от тех изложението на годината!
14.01.2019 / 10:50

Футуристичните превозни средства от CES 2019

На CES 2019 имаше всякакви тех продукти, включително и футуристични превозни средства...
13.01.2019 / 10:41

Най-шантавите джаджи от CES 2019

Когато 4400 компании представят орда от продукти на най-голямото тех изложение, можете да очаквате много странни джаджи
13.01.2019 / 03:55

CES 2019: ASUS показа новата си геймърска линия лаптопи ROG

Mothership е десктоп еквивалент, Zephyrus S GX701 разчита на тънка талия, а TUF Gaming FX505DY е пакет от благинки
11.01.2019 / 03:43
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.