CES 2019: HTC Vive представи два нови шлема за виртуална реалност

Компанията подготвя продукт с възможност за следене на погледа
HTC обяви нови продукти за виртуална реалност с марката Vive на изложението CES 2019. Компанията анонсира два нови шлема, Cosmos и Pro Eye, вторият от които идва с технология за проследяване на погледа.

Vive Pro e създаден за професионалистите, използващи виртуална реалност. Технологията за проследяване на погледа дава достъп до функции на едно ново равнище, като например ориентиращо се с поглед навигационно меню, което премахва нуждата от дистанционно управление. Според HTC тя може да е от полза и за разработчиците, защото свежда до минимум компютърните ресурси, нужни за създаване на VR пространства.

Технологията ще се поддържа и от игри. Тя е интегрирана в заглавието MLB Home Run Derby. Феновете могат да се докоснат до новия Vive Pro Eye през второто тримесечие 2019 г.

CES 2019: HTC Vive представи два нови шлема за виртуална реалност

Vive Cosmos пък е масов потребителски продукт, който предлага подобрен комфорт, лесна настройка и не се нуждае външни базови станции. Една от основните му черти е, че той може да се захранва не само от традиционен геймърски компютър.

HTC говорят за бързонастройващо се оборудване, което може да се използва в движение и отваря път към нови игрови среди.

Компанията ще предложи комплект за разработчици "Vive Cosmos" в началото на 2019 г. Повече подробности за самия продукт, както и цената му ще бъдат обявени по-късно през годината.

HTC обяви още Viveport Infinity и Vive Reality System. Първото представлява обновяване на услугата Viveport, която до момента даваше на абонатите си достъп до 5 продукта месечно. Сега те ще имат достъп до целия каталог от над 500 залавия. Стартът на Viveport е 5 април, 2019 г.

Системата Vive Reality System пък е "изцяло преосмислен начин за боравене с виртуалния свят", който обхваща цялостното потребителско преживяване от момента на поставянето на очилата до взаимодействието със съдържанието. Тя включва както операционни, така и практически елементи, които оказват влияние върху цялостното продуктово портфолио на Vive и са използвани за пръв път при Vive Cosmos. Като част от проекта бе обявена сделка с Mozilla за създаване на първия VR браузър.
още по темата

VR услугата Viveport Infinity ще струва 26 лв на месец

Стартът ѝ ще е на 2 април
15.03.2019 / 01:36

Nintendo представи четвърти VR конструктор

В комплекта влизат очила, позволяващи потапяне в игровия свят
12.03.2019 / 08:22

MWC 2019: HTC представи умно домашно устройство с 5G и Snapdragon 855

HTC 5G Hub работи като рутер да се свързва с телевизора и да играе ролята домашен умен екран
26.02.2019 / 01:35

CES 2019: Lancey ще създава смарт радиатори с рециклирани батерии

Френският стартъп ще използва рециклирани батерии от електрически велосипеди
09.01.2019 / 02:48
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.