Разработчиците на Project Cars ще правят най-мощната конзола в света

The Mad Box ще предлага 4К гейминг и VR със 120 кадъра в секунда
Компанията, която стои зад доста реалистичното заглавие Project Cars, ще се насочи към бизнеса с конзоли - поне според смелите изказвания на шефа си Иан Бел. Изпълнителният директор на Slightly Mad Studios разкри в Twitter, че компанията му е започнала работа по проект, наречен The Mad Box - най-мощната конзола в света.

Според информацията от Twitter, конзолата ще може да възпроизвежда игри с 4К резолюция, ще има безплатни графични енджини за разработка на игри и ще предлага VR при 120 кадъра за секунда (по 60 за всяко око). Бел също заявява пред Variety, че очаква новата конзола да е готова след три години и да има характеристиките на много бърз персонален компютър две години напред в бъдещето от днешна дата.

Шефът на Slightly Mad не дава повече детайли за безплатния енджин за разработка на игри, който би трябвало да даде на разработчиците възможност да създават заглавия както за The Mad Box, така и за други платформи. Много важна забележка, която Бел прави, е че компанията няма да плаща допълнително за ексклузивни заглавия - на практика The Mad Box ще разчита на междуплатформена игра - нещо, което ще позволи лесен и бърз цикъл на порт и разработка, а също така може да свали крайната цена на игрите и самата конзола.

Разработчиците на Project Cars ще правят най-мощната конзола в света

Разбира се, три години са много дълъг период в технологичната действителност, а на този етап е много лесно да бъдат правени смели изказвания. Въпреки това, колкото повече конкуренция на конзолния пазар, толкова по-добре за всички фенове и геймъри. Очакваме с нетърпения как ще протече разработката на The Mad Box. Освен това, името е доста яко!

още по темата

Какво ще играем през 2019-та година? – част II

Продължаваме със следващите заглавия с потвърдена премиерна дата...
05.01.2019 / 11:37

Какво ще играем през 2019-та година?

Измина още една много силна година за гейминга... Но какво следва?
29.12.2018 / 01:14

Патент на Sony намеква за джойстик с вграден тъчскрийн

Дебютът на новия дизайн най-вероятно ще съвпадне с представянето на Playstation 5 през 2020-а година
13.11.2018 / 10:42
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.