Няколко полезни дреболии от Gearbest (не непременно за Коледа)

Не всичко трябва да бъде непременно умно, за да е полезно
Сигурно ви е омръзнало да тръбим наляво и надясно как идва Коледа и е време за подаръци, затова в този материал ще обърна внимание на няколко продукта, които можете да си купите по всяко време. Те са плод на колаборацията ни с Gearbest.com - китайски онлайн магазин за електроника и други джунджурии.

Тъй като в повечето случаи досега сме разглеждали "умни" джаджи - или свързани с приложение - днес ще ви споделя впечатленията си от няколко по-конвенционални устройства, които не остават по-малко полезни. В PCWorld винаги сме се опитвали да бъдем обективни, така че не очаквайте само хвалебствия, това не е нашият стил.

Alfawise P1 Hepa

В последните няколко зими стана много модерно да се говори колко мръсен е въздуха в София, а и не само. Не че преди 10 години е бил по-чист, просто сега хората си дават сметка, а социалните медии споделят доста хаотично тази "сметка". Това води до засилен интерес към пречиствателите на въздух - следователно и тази джаджа от Alfawise. P1 Hepa е сравнително прост и доста евтин вариант (очаквайте скоро ревю на сериозната и умна машина Philips AC2729/50).

Няколко полезни дреболии от Gearbest (не непременно за Коледа)

Размерите на пречиствателя са съизмерими с чувалче брашно от 3 кг. (не знам откъде ми дойде тази асоциация), а цветовете са бяло и сиво - приятно и стилно скандинавско решение. От четирите страни има отвори за засмукване на въздух, а чистият излиза от горната страна. Филтрацията е на няколко нива - има мрежа за едри частици - или още така нареченият префилтър - следва HEPA нагънатият хартиен филтър и накрая гъбата с активен въглен.

Дизайнът на филтъра е цилиндричен, което според производителя гарантира повече почистваща площ при по-компактни размери. Управлението става чрез единствен бутон - задържането му води до активиране/деактивиране на уреда, а краткото му натискане превключва двете степени на работа - бърза и бавна. Подобна конфигурация дава сравнително малко възможности за какъвто и да било обективен тест. Това, което направихме в офиса, беше да пуснем пречиствателя да работи две седмици и да отчетем визуално резултата - замърсяването на филтъра.

Няколко полезни дреболии от Gearbest (не непременно за Коледа)

Както можете да видите от снимката, за две седмици определено се забелязва почерняване на HEPA отделението, а производителят съветва филтърът да бъде подменян на около 4 месеца. Плюс на машината е компактният и размер, ниското ниво на шум при по-бавния режим на работа, както и цената - 49,99 долара по време на флаш разпродажбата. Устройството идва в България от европейски склад за 6 долара и 3 до 5 работни дни.

Alfawise безконтактен термометър

Малко може да бъде написано за този уред, но с оглед на по-словоохотливия ми подход към пречиствателят, това не е непременно лошо нещо. Термометърът е инфрачервен и безконтактен, предназначен е за измерване на телесна и стайна температура. Има превключвател за Object/Body - обект или тяло, спусък - който активира измерването и бутони + и -, както и Set. Последната функция позволява да настроите измерването - ако да кажем имате друг, по точен уред, да калибрирате термометъра по него. Джаджата струва 20 долара, което за подобен уред е доста евтино. Качеството на изработка и използваната пластмаса са малко съмнителни, но термометърът функционира.

Няколко полезни дреболии от Gearbest (не непременно за Коледа)

Bluetooth слушалки Alfawise Mini True Wireless

Като изключим доста странните и комични названия, които се получават след превода от китайски, тези слушалки се оказаха доста добри. Неотдавна в редакцията тествахме Siroflo HV-358PRO - които на практика са много подобни слушалки, така че няма да се разпростирам в излишни обяснения.

Версията на Alfawise идва със стилна външна батерия, която е и зареждаща станция за самите тапи. Капацитетът е 2100 mAh, като можете да я ползвате и като нормална батерия за други джаджи или смартфон. Самите слушалки са снабдени с по 50mAh всяка, това според производителя дава 2,5 часа слушане на музика. Моите тестове показаха, че реално можете да използвате слушалките малко под 2 часа - все пак доста добро постижение. Зареждането отнема около час, а ако използвате външната батерия самостоятелно, тя би трябвало да даде около 50 часа автономна работа на слушалките.

Ергономията на тапите обаче е леко съмнителна - използвам този израз доста напоследък. За разлика от познати решения на големи компании - Apple, Samsung, при тези тапи липсва допълнителна система за закрепване в ухото - била тя гумен пръстен, който да влиза в извивката на ухото или скоба за задната част на мидата. Това води до малко по-сложен процес на поставяне в ухото, но в защита на Alfawise - има цели 5 размера гумени накрайници, които да паснат на почти всички уши - от детски до тролски.


Няколко полезни дреболии от Gearbest (не непременно за Коледа)

Качеството на звука е нещо силно субективно, но като отявлен аудиофил и бивш музикант, ще се опитам да обобщя какво чух. Басите на тези тапи определено са доста мощни - честотната лента е 20 - 20000 херца, нищо особено, а чувствителността 93 децибела. Ако харесвате жанровете, които разчитат на силен бас - хип-хоп, R'n'B, drum and bass и подобни, тези слушалки ще ви се сторят чудесни. За мен липсваше дефиниция на басите, а на средните и високите пък липсваше характер. Трудно е да бъдеш претенциозен обаче към безжични слушалки, които струват 25 долара. Качеството на изработка е много добро - почти на нивото на гореспоменатите големи марки. Изпълнението на кутийката с външна батерия също е стилно и функционално. За спорт и пътуване надали ще намерите по-добри предложения на тази цена.
още по темата

С Bluetooth вече ще можете да си намирате изгубени ключове

Точността на локацията е сведена до сантиметър
29.01.2019 / 02:44

Как да свържем компютър с телевизор?

Има няколко начина, но те до голяма степен зависят от това дали ще възпроизвеждате HD видео или игри
25.01.2019 / 03:23

Какво да подарим по празниците?

TP-Link препоръчва 7 устройства, които можете да сложите под елаха тази година
18.12.2018 / 10:43

Още от най-добрите тех продукти на 2018-та

Толкова много "най", че продължаваме темата с още от най-добрите тех продукти
17.12.2018 / 11:26
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.