Очилата за добавена реалност на Microsoft HoloLens вече се използват от доста войници по света в тренировки, но сега нещата изглежда ще отидат на съвсем друго ниво. Американската армия е подписала договор с Microsoft на стойнсот 480 милиона долара, за да получи технологията за реални бойни мисии, както и за тренировки, гласи информация от Bloomberg.

Целта на новия договор е да увеличи ефективността чрез възможност войниците да засичат, преценяват и атакуват врага превантивно. Армията е насърчила нетрадиционни доставчици за този сектор като Microsoft и Magic Leap да вземат участие в конкурса. Военните са искали устройство, което позволява нощно виждане, както и възможност за следене на жизнените показатели на войниците, да предлага аудио защита и да следи за различни опасни състояния. Не е ясно дали Microsoft ще може да вгради тези функционалности в HoloLens.

"Добавената реалност ще даде възможност на войниците да получават повече информация преди да вземат решение. Новият договор разширява дълготрайната и доверена връзка на Microsoft с Департамента по отбрана на САЩ", гласи официалното изявление на компанията пред Bloomberg. Повече можете да прочетете в Computerworld.bg.