Apple предупреди за проблеми с дисплея на iPhone X

Екранът на устройствата може да не реагира при докосване или да го прави без да има такова
Решението на Apple да не отчита продажбите на iPhone наведе много хора на мисълта, че iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR е възможно да имат някакви проблеми. Това мнение е спекулативно и преждевременно, но процесът на привличането на нови клиенти няма да бъде особено стимулиран от това решение, още повече, че Apple признаха за сериозен хардуерен проблем в своя модел, от който се очакваше да промени пазара.

На официалния си уебсайт, Apple предупреди, че серията iPhone X "може да има проблеми с докосването заради компонент от модула на дисплея". Ефектът, до който води този проблем, е, че дисплеят периодично не реагира на докосване или реагира без да е докоснат".

Любопитното, според анализаторите, е, че технологичният гигант избягва обичайната си линия, според която само "малък процент" устройства са засегнати от даден дефект. Това е подход, който компанията използва често в миналото и доведе до не един скандал.

Добрата новина е, че проблемите с дисплея са лесни за отстраняване и ако вашият iPhone X страда от този недостатък, тогава "Apple или оторизиран от Apple доставчик на услуги ще замени безплатно дисплейния модул на легитимните устройства". Освен това, ако вече сте платили за подобен ремонт, можете да си възстановите сумата.

Apple също така предупреждава потребителите, че "ако техният iPhone X има някаква повреда, която не позволява извършването на ремонта, като напукан екран например, тя трябва да бъде отстранена предварително, от което могат да възникнат допълнителни разходи".

Това е важна забележка, тъй като разходите за ремонт на iPhone не са малки, и това, което смятате за незначителна повреда, може да се окаже нещо доста скъпо, според Apple. Особено, ако нямате застраховка AppleCare.

Също така, Apple ще актуализира вашия iPhone до най-новата версия на iOS, преди да бъде върнат.
още по темата

Apple продава огънати таблети и не счита това за дефект

От компанията смятат това за следствие на технологичния процес
20.12.2018 / 02:58

iPhone XR е най-продаваният смартфон за последния месец

От компанията обаче споделят колко устройства са доставени
29.11.2018 / 05:52

iPad Pro vs Surface Pro 6 – кой е по-добрият заместител на лаптопа?

След като Apple обявиха третата генерация iPad Pro, битката за най-добрата алтернатива на класическият лаптоп продължава
18.11.2018 / 02:26

Аpple ще продава повече продукти в Amazon

iPad Pro, iPhone XR, iPhone XS и Apple Watch Series 4 ще бъдат налични в онлайн магазина
12.11.2018 / 10:27

Лаптоп или таблет?

Двата типа устройства имат различни преимущества и недостатъци, което често затруднява потребителите, когато трябва да направят избор
01.11.2018 / 05:19
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.