Патент на Sony намеква за джойстик с вграден тъчскрийн

Дебютът на новия дизайн най-вероятно ще съвпадне с представянето на Playstation 5 през 2020-а година
Дизайнът на джойстика DualShock на Playstation не се е променил много през годините - разбира се, когато нещо работи добре, не е необходимо да го пипаш. Sony обаче са решили да изоставят тази житейска мъдрост, защото наскоро подаден патент показва, че следващата генерация контролери за Playstation конзоли, най-вероятно ще имат вграден чувствителен на допир екран.

Патентът е бил одобрен и публикуван през октомври, а колегите от DualShockers са забелязали и осведомили гейминг общността за тази възможност. Оказва се, че Sony са завели патента още през 2017-а, а в него е описан джойстик, почти идентичен с DualShock 4 от 2013-а година. Единствената разлика е, че тъчпада е заменен с екран.

В описанието на патента се споменават и някои потенциални функционалности на подобен тъчскрийн - например интеграция с различни приложения и контрол с жестове. Последният подобен контролер с вграден екран е на Nintendo Wii U, но там идеята е да могат да се играят игри директно на крана на джойстика - дизайнът прилича до някаква степен на Nintendo Switch преносимата конзола.

В случая с този патент говорим повече за нещо подобно на VMU дисплейчето, вградено в добрата стара и обичана от всички конзола Sega Dreamcast. Този дисплей се ползваше за извеждане на допълнителна информация от различни игри, както и за мини-игри, подобни на Tamagochi.Разбира се, няма никаква гаранция, че този патент непременно ще се превърне в реалност, но ако това стане, дебютът на новия дизайн най-вероятно ще съвпадне с представянето на следващата генерация PS конзоли - Playstation 5 - през 2020-а година.
още по темата

Firewatch ще се появи за Nintendo Switch на 17-и декември

Всички притежатели на Switch ще могат да поскитат виртуално из природата
03.12.2018 / 11:53

Идва ли краят на игралните конзоли?

Стриймингът и нуждата от мобилност са напът да променят завинаги индустрията
14.08.2018 / 08:25

Xbox One ще поддържа 120Hz монитори

Ще се превърне ли конзолата в гейминг компютър?
23.04.2018 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.