Патент на Sony намеква за джойстик с вграден тъчскрийн

Дебютът на новия дизайн най-вероятно ще съвпадне с представянето на Playstation 5 през 2020-а година
Дизайнът на джойстика DualShock на Playstation не се е променил много през годините - разбира се, когато нещо работи добре, не е необходимо да го пипаш. Sony обаче са решили да изоставят тази житейска мъдрост, защото наскоро подаден патент показва, че следващата генерация контролери за Playstation конзоли, най-вероятно ще имат вграден чувствителен на допир екран.

Патентът е бил одобрен и публикуван през октомври, а колегите от DualShockers са забелязали и осведомили гейминг общността за тази възможност. Оказва се, че Sony са завели патента още през 2017-а, а в него е описан джойстик, почти идентичен с DualShock 4 от 2013-а година. Единствената разлика е, че тъчпада е заменен с екран.

В описанието на патента се споменават и някои потенциални функционалности на подобен тъчскрийн - например интеграция с различни приложения и контрол с жестове. Последният подобен контролер с вграден екран е на Nintendo Wii U, но там идеята е да могат да се играят игри директно на крана на джойстика - дизайнът прилича до някаква степен на Nintendo Switch преносимата конзола.

В случая с този патент говорим повече за нещо подобно на VMU дисплейчето, вградено в добрата стара и обичана от всички конзола Sega Dreamcast. Този дисплей се ползваше за извеждане на допълнителна информация от различни игри, както и за мини-игри, подобни на Tamagochi.Разбира се, няма никаква гаранция, че този патент непременно ще се превърне в реалност, но ако това стане, дебютът на новия дизайн най-вероятно ще съвпадне с представянето на следващата генерация PS конзоли - Playstation 5 - през 2020-а година.
още по темата

Появиха се изтекли снимки на Playstation 5 и DualShock 5

Близки до индустрията лица твърдят, че изображенията са фалшиви
04.04.2019 / 11:00

Nintendo пуска два нови модела Switch това лято?

Едното устройство се очаква да бъде с акцент върху преносимостта и по-ниската цена, а другото - да се конкурира в премиум сегмента
25.03.2019 / 03:46

Microsoft патентова "шепот" в устройства с умни асистенти

Става дума за особена техника на шепот, която изисква да вдишвате, докато говорите
04.01.2019 / 12:57

Разработчиците на Project Cars ще правят най-мощната конзола в света

The Mad Box ще предлага 4К гейминг и VR със 120 кадъра в секунда
04.01.2019 / 11:21
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.