5 страхотни механични клавиатури

Вариантите за покупка на качествена механична клавиатура нарастват и е време да направим разбор на актуалните модели
Вече говорихме за това доколко полезни и издържливи могат да са механичните клавиатури и по какъв начин са идеални за гейминг. Но вариантите за покупка на качествена механична клавиатура постоянно нарастват и е време да направим разбор на актуалните модели.

Най-добра механична геймърска клавиатура
Corsair K70 RGB MK.2
Когато става въпрос за механични клавиатури, малко са тези, които могат да се сравняват с високия клас на Corsair, особено що се отнася до функции. Пълнокръвната K70 MK2 е със супер-програмируема RGB подсветка, която може да отразява ин-гейм статистики и да се синхронизира с останалите РС компоненти. Разбира се, включва самостоятелни контроли за звук и мултимедия, USB порт, както и част върху, която да почиват китките. Самото писане е същинско удоволствие с широк диапазон от суичове – от MX Speed до MX Silent.


5 страхотни механични клавиатури


Изработката на клавиатурата е на много високо ниво, с алуминиево шаси и PBT клавиши (по-устойчив тип пластмаса и по-скъпа алтернатива на PVC и ABS клавишите), които гарантират дълголетие. Всичко това обаче, си има своята цена и K70 MK2 изисква сериозна инвестиция, дори за механична клавиатура.

Най-тихата механична клавиатура
Fnatic Rush Pro Gaming Silent
Използвайки MX Silent Red суичовете, Rush Pro Gaming Silent е по-тиха от повечето механични клавиатури на пазара. Шумът от клавишите не е никак за подценяване, особено когато става въпрос за офис работна среда, когато се опитвате да играете докато цялото семейство спи или искате съотборниците да ви чуват по-добре в някоя онлайн игра. Но Rush Pro Gaming Silent впечатлява и поради други причини: има чудесни макрота, предоставя пълно препрограмиране, с опция за добавянето на пад за почиване на китките и цялостна естетика, която позволява да се концентрирате напълно върху гейминга.


5 страхотни механични клавиатури


Имайте предвид, че ако възнамерявате да поставите собствени клавиши, Rush Pro Gaming Silent не е идеалният избор, тъй като долният ред е нестандартен и ще ви е доста трудно да намерите заместители.

Най-добра алтернатива за геймърска клавиатура
Fnatic Streak Pro
Fnatic Streak Pro е друга пълнокръвна механична клавиатура натъпкана с екстри и функции. Тук е интересно решението, пада за почиване на китките да може да се поставя и отстранява. Поддържа пълна RGB подсветка, препрограмиране, самостоятелен контрол на звука.


5 страхотни механични клавиатури


Модела получава бонус точки и за възможностите за персонализиране, с избор между MX Red или MX Brown суичове, както и вариант без NumPad. Още един плюс е, че клавиатурата е със стандартно разположение на клавишите, което прави намирането на заместители съвсем лесно, за разлика от повечето модели на Razer и Corsair. Съответно обаче, клавиатурата не разполага с комплексния, но мощен софтуер на големите компании, което може да е добре или зле в зависимост от това какви са ви приоритетите.
Fnatic Streak Pro не може да се каже, че е бюджетен модел, но определено за цената си предоставя достатъчно, че и отгоре.

Най-добра бюджетна механична клавиатура
CM MasterKeys Pro S
MasterKeys Pro S е с ергономичен дизайн, без NumPad. Клавиатурата може да е с тактилните MX Brown суичове или линейните MX Red. Разбира се, включва RGB подсветка. Леко объркващо е, че модела има гейминг-оринтирани функции, като записване на макроси, но няма самостоятелни клавиши за тази цел. На пазара могат да се намерят и по-евтини варианти с бяла LED подсветка или по-устойчивите клавиши PBT.
Макар MasterKeys Pro S да не е евтина клавиатура, всъщност е евтина механична клавиатура, без излишни екстри и претенции.


5 страхотни механични клавиатури


Най-добра бюджетна пълнокръвна механична клавиатура
Roccat Suora FX
Ако горният вариант не ви устройва и държите на класиката (с NumPad), но и на нещо бюджетно, тогава можете да обмислите варианта Roccat Suora FX. Долният ред на клавишите е стандартен и лесен за подмяна. В горният десен ъгъл се намират бутони за контрол на звука, както и макроси. Дизайна на тази клавиатура е интересен с липсата на рамки, което я прави максимално оптимизирана по отношение на пространството и ергономията. Корпуса е изцяло изграден от алуминии, което гарантира устойчивост във времето.


5 страхотни механични клавиатури


Що се отнася до клавишите, всяка Roccat Suora FX идва с тактилни MX Brown суичове, които са златната среда между кликащите MX Blue и меките, линейни MX Red. Във всички вариации на тази клавиатура е включена RGB подсветка, с изключение единствено на класическият Suora (родоначалника), който е с обикновена, синя подсветка.
още по темата

HyperX Alloy FPS RGB - още една добра механична клавиатура

Приемлива цена, механични превключватели и RGB подсветка са силните страни на тази клавиатура
08.04.2019 / 11:45

Bloody B975 - със скоростта на светлината!

Разглеждаме тази сравнително достъпна геймърска клавиатура с екзотичната технология
27.03.2019 / 12:50

Cooler Master CK552: чудесна бюджетна RGB клавиатура

Трябва да бръкнете доста дълбоко в джобовете си, за да получите нещо подобно от други утвърдени марки в бранша
15.01.2019 / 01:50

Механичните клавиатури – идеални за гейминг?

Имат ли реални предимства механичните клавиатури? И наистина ли са идеални за гейминг?
30.09.2018 / 12:47

10 години от първия смартфон с Android

И той не предлагаше 3,5 мм аудио жак
25.09.2018 / 03:02
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.