Samsung готви и лаптоп със сгъваем дисплей

Скоро очакваме смартфон със сгъваем екран
За преносими устройства с гъвкави екрани се говори от години, като по последни данни Samsung и Huawei вече вече имат такива подготвени смартфони. Lenovo пък показа работещи прототипи още преди няколко години. Междувременно Samsung официално потвърди, че работи върху преносим компютър с такъв дисплей.

По време на събитие в Корея за представяне на нов лаптоп (с нормален екран) Лий Мин-чул, маркетинг вице президент, отгоаярящ за преносимите устройства на компанията, сподели: "Както при сгъваемите смартфони, Samsung си сътрудничи с производители на сгъваеми дисплеи за разработката на лаптопи, които не просто ще се прегъват, а ще доставят стойност и нови преживявания за потребителите." Информацията идва от изданието The Korea Herald.

Не се споменава кога може да бъде очакван първият такъв продукт. Не се знае и какво точно би могло да се постигне с подобна технология. Тя може да бъде използвана не само за намаляване на физическия размер на устройството, но и за реализиране на нови сценарии за употреба.
още по темата

Как ще се казват сгъваемите смартфони на LG?

Компанията регистрира три нови търговски патента - Flex, Foldi и Duplex
23.11.2018 / 03:01

ASUS ZenBook Pro 15 – лаптопът с екран в тъчпада

Модерно устройство за професионалисти
11.11.2018 / 10:42

Лаптоп или таблет?

Двата типа устройства имат различни преимущества и недостатъци, което често затруднява потребителите, когато трябва да направят избор
01.11.2018 / 05:19

Първият смартфон със сгъваем екран е факт!

Той е дело на компания, за която не сте чували...
01.11.2018 / 12:39
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.