Facebook представи домашните умни екрани Portal и Portal+

Те позволяват разглеждане на снимки и слушане на музика, а камерите им следят потребителя
Слуховете за това, че Facebook подготвя устройства за видео разговори не са нещо ново. Сега компанията официално потвърди тяхната достоверност, представяйки два такива продукта. Това са устройствата, наречени Portal и Portal+, които могат да бъдат определени като хибриди между умни говорители и таблети.

Основните разлики между моделите са в размерите. Portal (с хоризонталния екран) разполага с 10,1-инчов екран с резолюция 1260 на 800 пиксела, докато при Portal+ (с вертикалния дисплей) той е 15,6-инчов с резолюция 1920 на 1080. Също така по-голямото устройство разполага с по-мощна аудио система, сключваща 4-инчов басов високоговорител (събуфър).


Facebook представи домашните умни екрани Portal и Portal+

И двата модела са оборудвани с по четири микрофона, и могат да приемат гласови команди от всички страни. Камерите им пък са с обхват от 140 градуса и могат да следят потребителя по време на видео разговор. Т.е. ако той ходи из стаята докато говори, то устройството няма да изпуска от "поглед".

Умните екрани на Facebook могат да дават информация за прогнозата, да изобразяват снимки друго съдържание (в това число и от смартфона), да дават достъп до поточни музикални услуги, както и, разбира се, позволяват комуникация през Facebook Messenger.


Facebook представи домашните умни екрани Portal и Portal+

Portal устройствата се управляват чрез гласовия асистент Amazon Alexa или чрез сензорните им екрани.

Цената на по-малкия модел е 199 долара, а на големия – 349 долара. Засега моделите са достъпни за предварителна поръчка, а първите доставки се очакват в средата на ноември.
още по темата

Facebook може би ще пусне очила за добавена реалност

Все още обаче не е ясно кога
30.10.2018 / 03:54

Facebook Groups сега поддържа чатове до 250 човека

Това е поредната опция, която цели да задържи потребителите в социалната мрежа
12.10.2018 / 01:46

Facebook въвежда функция за 3D снимки

Потребителите ще могат да виждат оптимизираните изображения от днес, но създаването им на първо време ще бъде възможно само с двукамерен iPhone
12.10.2018 / 11:27

Facebook трупа бази данни за местоположението на потребителите през Instagram?

От социалната платформа към момента отричат въвеждането на подобна функционалност
05.10.2018 / 11:36

Facebook търгува и с телефонните номера на потребителите

Платформата предоставя данните за двуфакторно удостоверяване на рекламодатели, практикува и "сенчесто" придобиване на контактна информация
28.09.2018 / 11:33
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.