Идва ли краят на цифровите фотоапарати?

Между 2010 и 2017 г. доставките в световен мащаб са намалели с почти 80%
Една от забележителните характеристики на новия iPhone XS на Apple е камерата. Ранните рецензии изглежда са на едно мнение, че зад сложни термини като Smart HDR и Neural Engine се крият възможности за значително по-добри снимки от тези на предшествениците на XS, като резултатите все повече се доближават до качеството, което някога беше запазено за скъпите камери със сменяеми обективи.

И не само Apple, през последните няколко години, камерите на смартфоните като цяло се подобриха значително. Всъщност толкова много, че голяма част от потребителите вече не виждат смисъл да носят или въобще купуват специални фотоапарати и камери. Разбира се, професионалистите и фотолюбителите винаги ще получат по-добри резултати, използвайки фотоапарати и обективи от висок клас, но съвременните смартфони правят снимки, които са напълно достатъчни за нуждите на средния потребител.

За пазара на камери и фотоапарати навлизането на смартфоните има опустошителни ефекти. Според CIPA, базирана в Япония индустриална група с членове като Olympus, Canon и Nikon, между 2010 и 2017 г. доставките в световен мащаб са намалели с почти 80%. Сривът се дължи основно на спада в доставките на цифрови фотоапарати с вградени лещи – типа устройства, които средният потребител използваше преди развитието на смартфоните в областта на снимането.


Идва ли краят на цифровите фотоапарати?

още по темата

iPhone ще може автоматично да открива спам обаждания

Нов патент на Apple подробно описва опцията
12.10.2018 / 01:09

Lenovo подгрява за смартфон с четири камери на гърба

Увеличаването на броя камери вече е официална тенденция
10.10.2018 / 03:51

Теленор представи новите iPhone Xs и Xs Max

Първият продаден апарат от компанията е iPhone Xs Max с 256 GB памет
28.09.2018 / 02:25

Новите модели на Sikur – сигурност за сметка на екстрите

SIKURPhone XZ1 и SIKURPhone XA2 са базирани на хардуер на Sony и защитената версия на Android - SikurOS
25.09.2018 / 04:05
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.