Новите чипове на Intel се фокусират върху гигабитов Wi-Fi и гласови команди

Според компанията новите чипове ще способстват за развитието на още по-тънки персонални компютри
Intel вече има голямо разнообразие от процесори от 8-мо поколение, насочени към по-голяма производителност и гейминг. Със своя най-нов сегмент чипове - последните процесори за средния клас лаптопи от серията U и дебютната серия Y за много тънки устройства - компанията пък се фокусира върху подобряването на мобилното преживяване като цяло. Всички те са оборудвани с интегриран гигабитов Wi-Fi, който значително ще подобри работата на мрежата с модерни AC рутери. Те също така са оборудвани с четириядрен аудио DSP, който ще улесни лаптопите да разпознават гласови команди за множество виртуални асистенти. Още по-хубавото е, че той ви позволява да издавате команди, дори когато компютърът ви е "заспал".

С новите чипове от серия Y - Core M3-8100Y, i5-8200Y и i7-8500Y – според Intel в съвсем скоро време можем да очакваме проекти за още по-тънки персонални компютри, така че е интересно да проследим как тези нови чипове ще повлияят на дизайна през следващата година.

Процесорите от серията Y имат само две ядра, но техният нисък 5-ватов термичен профил означава, че повечето системи няма да се нуждаят от вентилатор и ще предлагат значително по-дълъг живот на батерията в сравнение с останалите процесори от 8-мо поколение.

Подобрените процесори от серия U все още са предназначени за в момента съществуващите ултратънки лаптопи, които ще заработят значително по-бързо от миналогодишните модели, благодарение на интегрирания гигабитов Wi-Fi. Новият аудио DSP също би могъл да ви бъде полезен, особено ако едновременно трябва да "говорите" с повече от един гласов асистент. За да сте сигурни, че си купувате лаптоп с подобрен U процесор, на него трябва да има ярко жълто обозначение "Оптимизиран за свързване" (Optimized for Connectivity), отпечатано под логото на Intel.
още по темата

Facebook разработва свой гласов асистент

От компанията са категорични, че към момента новата разработка се предвижда да задвижва само нейни AR/VR продукти
18.04.2019 / 08:07

Следващото поколение безжична мрежа ще се казва WiFi 6

Вече няма да се чудите какво е 802.11ax
04.10.2018 / 09:39

IFA 2018: ASUS представи нови модели от сериите Zenbook и Vivobook

От компанията се похвалиха с ултра тънки и леки нови лаптопи.
05.09.2018 / 02:11

Какво ново ще покаже Apple през септември

Гвоздеят на програмата ще са новите смартфони, но компанията ще покаже и други продукти.
20.08.2018 / 01:23

Intel представя новите си процесори в началото на октомври?

Според информация от компанията новият флагман ще бъде от 9-то поколение и ще разчита на 8 ядра и 16 нишки
13.08.2018 / 08:34
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.