Microsoft подготвя джобно Surface устройство

От доста време из интеренет се въртят слухове за разработка на Microsoft, носеща кодовото име Andromeda. То е споменавано на най-различни места. В края на миналата година изплува патент на компанията, в който се говори за мобилно устройство с два дисплея. Ентусиаст в Twitter пъл използва тази информация, за да изготви рендъри, загатващи как би изглеждал един подобен продукт.

Според The Verge, откъдето твърдят че са се сдобили с документ на Microsoft, компанията подготвя още и джобно Surface устройство. В него се говори за продукт с размер на смартфон и с функциите на персонален компютър. От изданието коментират, че неговият базов дизайн е идентичен с видяното на любителските рендъри отпреди няколко месеца – сгъваем продукт с размер на фаблет с два екрана.

Идеята за заличаване на границите между различни категории продукти не е нещо радикално ново за Microsoft. Компанията вече предлага устройства като Surface Pro, които на практика представляват таблет с външна клавиатура. Не е трудно да си представим нещо подобно, но вместо клавиатурата потребителят да разполага с мултифункционален втори дисплей – или защо не един голям сгъваем такъв. 

Според наличната информация устройството би трябвало да види бял свят още тази година.

още по темата

Ето как се очаква да изглежда първото сгъваемо устройство на Microsoft

Surface Andromeda се очаква през тази година, потвърждавайки че влизаме в епохата на сгъвките
14.01.2019 / 02:34

Виртуалните клавиатури са на едно кликване разстояние

Сензори ще улавят движенията на пръстите, за да идентифицират символите.
15.08.2018 / 01:03
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.