Apple сви прогнозата за доставките на бъдещите си смартфони

Компанията очакваше да продаде 100 млн. смартфона през четвъртото тримесечие, но намали прогнозите си до 80 млн. бр.

Apple е уведомила доставчиците на компоненти за iPhone, че ще намали поръчките през последното тримесечие на 2018 г. По всяка вероятност компанията се презастрахова след не особено силния старт на на продажбите на настоящите модели, представени през есента на миналата година.

Въпреки, че iPhone X се продава добре и заема челни позиции в класациите за най-популярни мобилни устройства, явно продажбите му не са оправдали очакванията на Apple.

В края на миналата година от там са прогнозирали, че сумарните доставки на iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X ще достигнат 100 млн. и са поръчали съответните количества хардуерни компоненти. Реалните продажби през първото тримесечие обаче са достигнали 77,32 млн. бр, което е с 1% по-малко от аналогичния период на 2017 г. (Източник: Statista)

На базата на това в Apple са взели решение да съкратят поръчките за последната четвърт на годината. Сега компанията очаква да достави около 80 млн. устройства, вместо първоначалните 100 млн.

По последни данни през есента на 2018 г. Apple ще представи три нови iPhone-a. Два от тях ще бъдат с OLED екрани, а третият ще е по-базов и ще е с LCD дисплей. Очаква се обаче, че всички устройства ще бъдат отключвани със система за разпознаване на лица на базата на технологията TrueDepth.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.