Computex 2018: Новото поколение GeForce – след време, но идват големи G-Sync екрани

Много геймъри очакваха на изложението Computex 2018 (5-9 юни) Nvidia да обяви своето следващо поколение графични чипове. Йесен Хуанг, главният изпълнителен директор на компанията, обаче попари тези надежди. По думите му новите продукти от серията GeForce няма да видят бял свят още доста време.

На пресконференция, проведена в рамките на изложението, компанията анонсира компютъра за вгражданне в роботи Jetson Xavier. Той е базиран на шест процесора, сред които Volta Tensor, общо осем ARM64 ядра, както и ускорители за дълбоко учен и разпознаване на изображения. 

По-голямата част от конференцията на компанията бе посветена на дълбокото учене, изкуствения интелект и други нови неща, върху които са се фокусирали там. Нищо не се чу за утоляване на геймърския глад за повече производителност.

Добрата новина (за геймърите) че големите дисплеи за игри (Big Format Gaming Displays – BFGD), за които компанията говори за известно време ще се появят на пазара до края на годината. Това ще са 65-инчови 4К HDR екрани, оборудвани с G-Sync модули.


Computex 2018: Новото поколение GeForce – след време, но идват големи G-Sync екрани

© Александър Главчев, pcworld

Що се отнася до видеокартите, трябва да се има предвид, че компанията никога не е споделяла информация за това кога ще пристигне следващото поколение GeForce продукти. По всяка вероятност информация за няма да се появи и следващата седмица на изложението за електронни забавления E3 (12-14 юни).

Споменатото от Йенсен Хуанг “доста време” би могло да означава чакане до юли и август, каквито са най-новите слухове. Това словосъчетание обаче може да се разтегне и до края на тази година или дори началото на идната...

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.