Геймърски слушалки с охлаждане от HP

Нови продукти предназначени за геймъри представи HP Inc. Вместо просто да предложи пореднитите слушалки, клавиатура и мишка обаче, този път компанията се опитва да диференцира предложенията, добавяйки в тях уникални възможности.

Най-интересното сред новите предложения несъмнено са слушалките, носещи името Mindframe. С тях компанията адресира един досаден страничен ефект – запарването на ушите, котето предизвикват повечето подобни устройства. Съвсем правилно разрбрахте – HP представи слушалки с активно охлаждане. За ушите.

Mindframe са оборудвани с елементи на Пелтие, които променят температурата си при подаване на напрежение, без да са необходими механични части. Подобни компоненти от години се използват в малки хладилници например. За пръв път обаче те намират приложение в слушалки.

HP цитират данни, според които 46% от геймърите се оплакват от дискомфорт, свързан прегряване при дълго носене на слушалки.


Геймърски слушалки с охлаждане от HP

© Александър Главчев, pcworld

От там допълват още, че са патентовали концепцията и не очакват подобни предложения от конкурентни производители. (Ние се усмихваме и гледаме на изток...) Въпросната функционалност се управлява през софтуера Omen Command Center.

Освен охлаждането, Mindframe предлагат още 7.1 звук и поддръжка на DTS Headphone: X, светодиодно осветление, както и микрофон, който се изключва при прибиране нагоре. Устройството (и най-вече охлаждащата система) се захранва през стандартен USB конектор. От компанията обаче поясняват, че слушалките би трябвало да могат да се използват и с повечето мобилни устройства.

Засега няма информация кога първите охлаждащи слушалки ще се появят на пазара и колко ще струват. Все пак от HP обещават това да е в рамките на тази година.


Геймърски слушалки с охлаждане от HP

© Александър Главчев, pcworld

През юни компанията ще пусне на пазара други два геймърски продукта – клавиатурата Sequencer (179 долара) и мишката Reactor (79 долара). 

Клавиатурата е оборудвана механични суичове с оптични сензори. По данни на HP са 10 пъти по-бързи от традиционните такива, при които малко парче метал се огъва и прави контакт с друго. В Squencer при натискане на бутон се прекъсва лъч светлнина.


Геймърски слушалки с охлаждане от HP

© Александър Главчев, pcworld

Разбира се, въпросното 10-кратно ускорение се измерва в наносекудни, така че надали изобщо е възможно да бъде усетено от човек…


Геймърски слушалки с охлаждане от HP

© Александър Главчев, pcworld

Оптичните прекъсвачи се използват и в двата основни бутони в новата мишка на компанията, като там те са гарнирани с 16 000 DPI сензор. Устройството предлага още възможност за настройка на височината.

Друга новост в Reactor е алуминиевият кабел. Според компанията той се оплита по-малко, т.е. намалява шанса да разлеете с него напитката си например.

още по темата

HP насърчава "направи си сам" общността с нов настолен компютър

Задава се с и поточно предаване на игри за Android.
27.08.2018 / 05:02

Геймърски смартфон и от Doogee

Това е първото защитено устройство в този условен сегмент.
22.08.2018 / 01:54
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.