Apple напуска пазара на рутери

През 2016г. компанията прекрати разработката на маршрутизатори, а сега спира и производството.

Apple съобщи официално, че напуска пазара на рутери, съобщи Bloomberg, цитирайки източник от компанията. Още през 2016 г. се появиха данни, че от там са прекратили разработката на нови устройства, но официално информацията не бе коменирана.

Всъщност, липсата на особен интерес от страна на Apple към сегмента не е особена изненада. Последните модели бяха представени през 2013 г. Това бяха обновените AirPort Extreme (на снимката) и Time Capsule. Оттогава компанията не е пускала нови устройства.

Явно Apple e прекратила работата върху нови модели през 2016 г., но е продължила да произвежда вече актуалните към този момент. Засега устройствата AirPort Express, AirPort Extreme и AirPort Time Capsule (последният включва в себе си и твърд диск) все още могат да бъдат купени. По всяка вероятност те ще бъдат налични до изчерпване на наличностите.

Предишните продукти, които имаха същата съдба като рутерите на Apple, бяха мониторите от серията Cinema Display. Те не се произвеждат от 2016 г.

Според слухове в интернет някой от следващите продукти, които могат да бъдат прекратени, е компютърът Mac Mini, чието последно обновяване е от 2014 г.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.