AMD може да ви помогне да се докопате до видеокарта

Нов пакетен продукт на компанията предоставя процесор, дънна платка и видеокарта в една кутия.

За някои т.нар. Combat Crates на AMD биха могли да бъдат аналог на критични провизии, хвърлени зад линията на фронта. В момента намирането на видеокарта може да е толкова трудно, че компанията започна да предлага пакети за геймъри с тези компоненти, окомплектовани с процесори и дънни платки.

Първият подобен пакет е забелязан от колегите от американския PC World в Amazon. Той съдържа Ryzen 5 1600, охладител за него, MSI B350 Tomahawk дъно и, най-важното, MSI Radeon RX 580 Armor OC видео карта. Цената на всичко изброено е 599 долара

Редно е да се отбележи, че ако се съберат цените на отделните компоненти (процесор – 175 долара, дъно – 85 долара и видео – 327 долара, пак от Amazon), то сумата ще е по-малка – 587 долара. Преди месец, когато същата видеокарта струваше 465 долара, пакетът щеше да звучи много апетитно… Вижте графиката долу. 


AMD може да ви помогне да се докопате до видеокарта

© Александър Главчев, pcworld

Имайки предвид колко е трудно намирането на видеокарта в момента и колко плуват цените, едно умерено оскъпяване би могло да се окаже приемливо за много хора.

Разбира се, по-наблюдателните биха могли заключат, че AMD просто разпродават залежали бройки от първото поколение Ryzen чипове, чиито наследници са вече на пазара. При всички положения, според нас, в подобна идея има резон. Да видим обаче как ще отсъди пазарът... и дали тези или подобни предложения ще достигнат и България.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.