Първият опит на Snap в хардуерния бизнес не се увенча с особен успех - година след пускането на пазара на умнните очила Spectacles, стотици хиляди бройки продължават да отлежават в китайските складове. Въпреки тпва, компанията все още не е готова да признае поражението - нов документ, подаден към FCC, намеква за нова версия на очилата.

Заявката всъщност е за "преносима видеокамера" и не разкрива особено много детайли за бъдещото устройство, освен референтното име "Model 002", което е индикация за втората версия на продукта. Тази втора версия ще поддържа 802.11ac WiFi стандарт, което означава на практика по-бърз трансфер на файлове. Оригиналните Spectacles имаха FCC лепенка на рамката, докато новото устройство ще е с електронна FCC ID, което най-вероятно означава нова и по-тънка рамка.

Според слуховете Snap работят над две нови версии на Spectacles - едната с по-малко промени спрямо оригиналното устройство и втора, която ще има двойна камера и GPS модул - с цена 300$. Компанията не успя да продаде добре първата версия на тези очила, която струваше 129$, така че новото устройство ще трябва да предложи доста нови функции, за да оправдае високата си цена. Особено когато е насочено към по-младите потребители, които често не разполагат с големи финансови възможности.