Услуги за умен дом с изкуствен ителект от Мтел

Цялостно решение за управление на на дома представи на българския пазар Мтел. Със Smart Home потребителите ще могат да управляват всички устройства и уреди в дома си спрямо своите нужди и да му осигурят още по-добра защита, уверени са от телекома. Това е и първата глобална услуга на A1 Group, която компанията стартира у нас.

Също така, според телекома, новият продукт единсвтен на родния пазар разполага с изкуствен интелект, който изучава навиците на ползване и така може да се пригоди към предпочитанията на всеки член от семейството.

Мтел Smart Home се предлага в два пакета – Comfort и Security. Чрез първия потребителят може да управлява работата на своите електроуреди, когато е извън дома. За по-голяма енергийна ефективност в комплекта е включена и смарт крушка и сензор, който засича движението и измерва осветеността и температурата в помещението, в което е монтиран.

Вторият пакет, както си личи от името, е насочем към осигуряването на повече сигурност и спокойствие за семейството. В него е включен сензор, който показва когато има отворена врата или прозорец при напускане на дома. Допълнителната защита се осигурява и от включената в предложението сирена, която алармира ако непознат влезе в жилището. В такъв случай Smart Home изпраща и известие до телефона на потребителя. Системата винаги показва кой е вкъщи, както и по кое време член на домакинството е излязъл.

За да се ползва самата услуга е нужно да се изтегли и настрои приложението Smart Home Solution от Google Play или App Store. Цената на всеки от пакетите с включени устройства е 26,99 лева на месец, като има възможност и за закупуване на оборудването в брой на цена от 149,99 лева. Без цената за оборудването таксата на месец е 19,99 лева.

още по темата

Искате умен дом? Започнете от осветлението.

Време е да обновите лампите
21.12.2018 / 12:52

Samsung представи нова Wi-Fi система, базирана на изкуствен интелект

Изкуственият интелект разпределя честотната лента между свързаните устройства, като гарантира на потребителите оптимална скорост на връзката
14.08.2018 / 11:42

A1 представи първия си собствен смартфон

Чрез предложението си компанията се опитва да раздвижи пазара на достъпни устройства.
27.07.2018 / 11:57
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.