Новият 9,7-инчов таблет на Apple идва с поддръжка на стилус и непроменена цена

Устройството е с основен фокус върху образователната сфера.

Apple представи нов iPad – 9,7-инчов модел, който (поне в САЩ) ще се продава за 329 долара. За образователни нужди пък цената му ще е 299 долара. Всъщност представянето на продукта бе проведено на събитие именно с такъв фокус. В компанията се надяват той да се конкурира успешно с успешните в тази сфера Chromebook устройства на Google.

Едно от нововъведенията, върху които се акцентира, е поддръжката на стилуса Apple Pencil. С 99-доларовия “молив” потребителите могат да въвеждат текст, да пишат бележки, както и да рисуват директно върху екрана на таблета. Редно е да се подчертае, че той не разполага с конектор за свързване с клавиатура. 

Техническите характеристики на новото устройство включват:

  • Дисплей: 9,7-инчов, с резолюция 2048 на 1536 пиксела, 264ppi (пиксела на инч);
  • Процесор: A10 Fusion;
  • Задна камера: 8 мегапиксела;
  • Предна камера: 1,2 мегапиксел;
  • Живот на батерията: 10 часа (заявен);
  • Памет: 32GB, 128GB;
  • Сензори: акселерометър, барометър;
  • Разцветки: сребро, злато, сиво

Заедно поддръжката на стилус компания пуска и нови версии на своите iWork приложения, които биха били полезни както на обикновените потребители, така и на учителите. Сред добавките е версия на iBooks Author, вградена в приложението Pages, чрез която могат да се създават дигитални книги. Налице са и нови версии на GarageBand и Clips, които съдържат звуци на животни и филтри и са насочени към най-младите потребители.

На всеки ученик, закупил таблета, Apple предлагат по 200GB пространство в iCloud, а внедрилите ги училища ще получат приложанието за управление Classroom за Mac, което репликира аналогичните възможности, които в момента са налице за iPad. Преподавателите ще могат да контролират кои приложения се използват от техните ученици, както и лесно да споделят документи с тях.

Новото Schoolwork приложение пък позволява на учителите да следят задачите, които раздават на учениците, както и да отбелязват техния индивидуален прогрес.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.