AMD: Raven Ridge чиповете стават за (леки) игри

В началото на годината AMD пусна на пазара нови чипове от серията Raven Ridge. Това са APU-та, които включват в себе си Zen (Ryzen) ядра и Vega графика. Тази седмица дистрибуторът АСБИС България проведе семинар, една от темите на който бяха именно тези процесори.

По думите на Богдан Рогожина, мениджър ПР и комуникации на AMD за Румъния и България, новите Ryzen 5 2400G и Ryzen 3 2200G могат да позволят играене на игри на приемливите (за не толкова запалени геймъри) 30-ина кадъра в секунда. Според него това е минималната честота, при която картината изглежда достатъчно плавна.

Допълнително в края на април компанията възнамерява да обогати своята Ryzen 2000 серия с модели, които се очаква да предложат между 15 и 20 на сто повече производителност от своите предшественици. Те обаче вече ще са базирани на подобрената архитектура Zen+. 

“Комбинацията от Ryzen плюс Vega отваря нови възможности за нашите клиенти. Имаше търсене на чипове с производителност на Ryzen, но и с вградена графика на по- ниска цена.”, обясни Рогожина.

По думите регионалния ПР мениджър на AMD графичната част на новите продукти е значително по-мощна от тази на конкуренцията. Според изнесените данни по-мощният от новите чипове (Ryzen 5 2400G) може да осигури прилична производителност дори в по-тежки заглавия като Battlefield One, Overwatch, Rocket League и др.

Разбира се, съвсем адекватен сценарий придобиване на машина с APU чип и отлагане на покупката на видеокарта.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.